Ab's artifarts

Sicilia 2002

Beweeg muis over foto voor nieuwe foto - Move mouse over picture for new picture

Klein fotografisch reisverslag van een heerlijke vakantiereis van twee weken vnaar het prachtige Sicilië.
Beweeg met je muis over de foto en een tweede verschijnt.

Meer Artifarts

 De heenreis maakten we per trein. Eerst de nachttrein van Brussel naar Milano. Na een dag in Milaan, weer de nachttrein in. De hele trein gaat 's ochtends vroeg op de ferry-boot naar het eiland en de trein komt rond twaalf uur aan in Palermo.
Twee Lomo-foto's van het uitzicht uit het raam. Het landschap en de sneltrein in een flits vastgelegd.
 We verbleven een nacht in het bijzondere kunsthotel Atelier sul Mare. Veertien van de veertig kamers zijn speciaal door een kunstenaar ingericht. We kozen voor de "Il Nino" kamer die is ontworpen door Paolo Icaro. De eerste foto geeft een sfeerbeeld (met vrouw) van de late middag, de tweede bied een blik op het ochtendgevoel in El Nido.
 De muren van de hal van het hotel zijn een collagekunstwerk van kopieën van krantenartikelen die over het hotel zijn verschenen. De eigenaar klaagde over te weinig toeristen in de buurt...
 Twee foto's van mijn gewoonte foto's van posters op muren in de straat te maken. De eerste biedt een blik op een collage van wildplakacties. De tweede is een combinatie van borden en een aanplakbiljet voor het Teatro dei Puppi, de Siciliaanse stokpoppen.
 Een wandeling in het binnenland bracht ons bij de rivier; geheel drooggevallen. Het plaatselijke stationnetje van Castiglione de Sicilia lijkt in brand te zijn gestoken.
 De wandeling bracht ons ook bij een berg verkoolde huisraad. Hoewel van plastic heeft de pop het enigzins overleefd; een bijzonder plaatje. De tweede foto is van een aanplakbiljet dat tot mijn vermoeden een overlijdensbericht bevat.
 De foto geeft een blik op de zijkant van het vakantiehuis genaamd "Villa Etna" (dat we op internet vonden) aan de voet van de Etna. De Etna was verder weg dan we gedacht hadden, maar haar activiteit was te zien in de constante rookwolken die de vulkaan uitspuugd. De tweede foto is een blik vanuit het veld naar het dorp Castiglione waarop we vanuit het huis uitkeken.
 Nabij Castiglione is een kloof met een fikse waterstroom die gevormd is door stromen lava van de Etna. Tegen betaling kun je met de lift omlaag en omhoog. Het water komt waarschijnlijk van een bron en is ijs en ijskoud. De tweede foto toont de handtekeningen van enkele toeristen die ons voor waren.
 Een blik op Castiglione vanuit de oude middeleeuwse stad. De stad is een centrum van wijn. Op de tweede foto het bord boven een winkel met producten uit de omgeving. Ze hebben een website met foto's van de wijnkelder.
 Tenslotte nog twee foto's van posters: de Charles Mingus band deed Sicilië aan deze zomer en Los Locos is wellicht een plaatselijke band?!? (Ik vraag me af: Los Lobos...Los Locos...Los Otros...?!?