Jeanne's internet dagboek

de universele rechten van de mens in 2013

Aan het begin van dit Nieuwe Jaar met dit Bijzondere Jaartal (is 13 een geluks- of ongeluksgetal ?...) besteed ik graag wat extra aandacht aan de universele rechten van de mens (UVRM).
Er hangt een fraai ingelijst en beeldend stuk met 30 artikelen naast onze voordeur in de hal, maar nooit kijkt of vraagt iemand ernaar....?!

04 januari 2013 - [Lees verder]

De Beste Wensen...!

KerstNwjaars mail kaart2012.jpg

18 december 2012

We gaan op vacantie....?!!

We zijn er aan toe: vacantie. Een paar weken aaneengesloten, zonder druk of drukte.
Maandenlang aanpassingen in medicatie, fysio-therapie behandelingen, bezoek aan de kno-arts, de radiologe, dieetiste en de logopedie, de pschyotherapeut in combinatie met onvermijdelijke eet-, slik- en slaapproblemen eisen hun tol.

30 april 2012 - [Lees verder]

ik kan rijmen en dichten zonder mijn......

Laats fietste ik op een veelbelovende lente-dag naar huis, vanaf mijn werk bij DeVerkoopFirma in de "van Nelle" in Rotterdam. Er was heel wat gebeurt, ik was een soort van moe maar ook best vrolijk, want er waren leuke resultaten geboekt. Oftewel "targets gehaald" zoals dat het in het jargon heet.....

09 maart 2012 - [Lees verder]

bij deze wens ik iedereen MOOIE Kerstdagen

 

met veel lieve mensen om je heen

 

KerstboomThuisKl.jpg

..en de Beste Wensen voor 2012 !!!

 

09 december 2011

Met Ab gaat het - naar omstandigheden - goed

Sinds we in de nazomer 2011 het bericht kregen dat Ab (weer) geopereerd moest worden, is er van alles gebeurt. Zoals de operatie (dit keer zat er een tumor in z'n kaak) en een poosje daarna de start van de bestralingen. Het is nu 25 november en van de 34 zijn er nu 22 achter de rug.

25 november 2011 - [Lees verder]

Social media vreten tijd en aandacht....

M'n mailbox loopt dagelijks flink vol. Het netjes verwerken van al die berichten (lezen, beanwoorden, archiveren) vergt flink wat tijd, want ik hou er niet van langer dan nodig te wachten met beantwoorden: binnen 24 uur is mijn credo. Dat lukt, tenzij er een week-end in valt.

 

11 september 2011 - [Lees verder]

In warme herinnering: Machteld Cairo

Vanmorgen bereikte me het bericht dat een lieve vriendin is overleden: Machteld Cairo.
Ik mocht haar vanaf de 90er jaren meemaken als een betrouwbare, warme vriendin die voor iedereen klaar stond met raad en daad. Vurig betrokken en daadkrachtig.
Heel veel vrouwen gaf ze raad, bood zij mogelijkheden en kansen zich te verbeteren. In haar hoedanigheid als Afdelingsbestuurder voor GroenLinks Rotterdam heeft zij mij begeleid in de periode waarin ik voor het bestuur én de fractie werkte . En van haar heb ik veel geleerd over 'positief in het leven staan', in diezelfde periode, toen mijn moeder ernstig ziek was. 
Voor GroenLinks en Rotterdam Noord heeft zij tien jaar lang veel betekend.
Haar kracht, wijsheid en moed gaan we erg missen, en haar nagedachtenis is voor velen een dierbaar goed.


 

MachteldCairo2007.jpg

25 juli 2011

Bedreigingen. Onrecht. Wie bedreigt wie ? Wie doet wie onrecht aan ?

Oftewel : de VVD is aan de macht, en dat zullen we weten ook.... !

In Schiedam moest, nee, kón, VVD burgemeester Wilma Verver beter maar vertrekken.

Vanwege onduidelijk macht-gerelateerd al of niet niet terecht zakelijk "omgaan" met een aannemer en een ingehuurd familiegebonden vervoersbedrijf.
Naar eigen zeggen legde ze haar functie neer vanwege bedreigingen aan haar adres, waar ook haar gezin door geraakt werd. Onrecht werd haar aangedaan. Zei ze.

08 juli 2011 - [Lees verder]

open Brief aan Jan Hein Donner


AAN: Minister Donner
Ministerie van Binnenlandse zaken
en koninkrijkszaken
Den Haag

Betreft : Beschikbare vacatures  voor werkzoekenden

 

22 juni 2011 - [Lees verder]

BAH het stinkt in de Rijnmond

..en het gaat nog véél harder stinken!

Als inwoner van Schiedam wordt ik van de problematieken en de besluitvorming over de invullingen rond de aanleg van de A4 door Midden Delfland af en toe razend.

Het "spel" wordt aantoonbaar vies gespeeld: belangen van bewoners worden weggeveegd als van ondergeschikt belang, net als groen, ecologische hoofdstructuur en leefmilieu.

14 juni 2011 - [Lees verder]

INSPIRATIE

Een lieve kennis uit m' n netwerk in " Welzijnsland " stuurde me een sollicitatie-tip voor een project waar meiden en senioren gaan samenwerken aan ontmoetingen en daarmee aan de toekomst.

Ineens kwam er inspiratie voor een tekst: On-dingen

08 april 2011 - [Lees verder]

de verhouding tussen leeftijd en werk

OEFF...Het lukt me niet om aan het werk te komen, ondank alle energie, tijd en middelen die ik erin steek.
Dagelijks solliciteer ik op vacatures waarvoor ik mezelf een prima geschikte kandidaat acht.  En bij het aanboren van (meer dan al) mijn netwerk-contacten ga ik soms bijna te ver. Het  intensief doorploegen van alle mogelijke vacature- en uitzendbureau - sites kost me dagelijks uren.
En dan tel ik het schrijven van open sollicitaties naar bedrijven die mij maar enigszins sympathiek lijken nog niet mee. 

03 maart 2011 - [Lees verder]

Joep - ie !!

Niet iedereen kent zijn werk. Kan zijn doordat hij voor Amsterdam en dan daarna Nederland "bedient". Een lange periode lang was hij de afsluitende "gimmick" bij Nova.
Nu gaat hij weg bij het Parool, na vorig jaar al eens op het punt te hebben gestaan dat te doen. Vanaf 8 maart in "de Groene" .

Zijn website vindt je               http://www.yoopdeloop.com22 februari 2011 - [Lees verder]

Studenten demonstreren in Den Haag

Net als in 1988 ging ik vandaag, als betrokken burger ongerust over de toekomst, naar Den Haag. Sommige beelden zijn vergelijkbaar. Op 21 november 2011 heet het: kenniscrisis. Destijds was ik dubbel ongerust: mijn dochter had talent genoeg én ambities om te gaan studeren. Maar als alleenstaande werkende moeder kon ik studiekosten echt niet betalen.
22 januari 2011 - [Lees verder]

Waarom toch al die haast ??...

Het valt niet mee om het hoofd koel en het hart warm te houden aan het begin van dit nieuwe decennium. Laat staan te leven naar wat je geweten en je gevoel je ingeven. Zoals goed zijn voor mens en dier, de wereld om je heen met aandacht en zorg bewonen. Het denken in de 60-er jaren ging ergens ánders over !. Een (te) groot contrast met waar ik 50 jaar geleden voor werd opgevoed. Weten wat ik bedoel?  lees het volgende citaat: " Haast is één van de grootste dwalingen van deze tijd. Haast is in het laatste decennium van de 20ste eeuw verworden tot een statussymbool. Wie geen haast heeft, stelt niets voor; is maatschappelijk niet belangrijk.....
12 januari 2011 - [Lees verder]

GELUKKIG NIEUWJAAR


GelukkigNieuwJaar2011.JPG


Via dit bericht in m'n weblog
wens ik iedereen een Mooi en Gezond 2011 toe !!!  01 januari 2011 - [Lees verder]

Dit kabinet gaat ellende brengen


Internet is een snelle boodschapper. Afgelopen donderdag 21 oktober vond ik 's avonds laat een bericht, direct daarna raakte ik betrokken bij de inhoud: een manifestatie tegen het kabinet Rutte.


24 oktober 2010 - [Lees verder]

Kinderopvang is een onmisbare voorziening


Ooit ging ik weg bij de vader van mijn kind, omdat hij me sloeg toen ik zwanger was en het niet pikte dat hij "vreemd "ging met de buurvrouw. Toen de baby er was ging hij vrolijk verder, nu met de ' oppas '.
Er werd schande van gesproken. Niet van hem, maar van het feit dat ik zelfstandig verder wilde, terwijl ik moeder was. Maar thuisblijven en leven van de Bijstand was niks voor mij....


Handen af van de kinderopvang! Teken de petitie.
20 oktober 2010 - [Lees verder]

PVV

Doordenkertje: 

Mijn theorie over de winst van de PVV : (te) veel nederlanders begrijpen (het) niet (meer) en willen daarom nu liever helemaal niets meer dan straks misschien iets minder ....


30 augustus 2010

Gamen moet !..?


Gamen is...uhh...goed?

Heb je kinderen en vindt je het maar een heel slecht idee dat ze uren en uren achter een scherm zitten -laptop, DS etc- om spelletjee te spelen? Dat je ze verplicht buiten te spelen 'want het is zo'n lekker weer, en het is ook nog goed voor je'? Fout! Helemaal fout.

14 augustus 2010 - [Lees verder]

Social media vreten tijd en aandacht....dus rest mij geen blogtijd meer

08 augustus 2010

Social media vreten tijd en aandacht....dus rest mij geen blogtijd meer

01 augustus 2010

bij de verkiezingen van 2010 ( 3)

Er gaat op een keer een nieuwe regering komen, die voor dit land een wat zekerder toekomst (?) gaat beschrijven. Maar wanneer ?
Mijn dagelijkse uurtje websurfen leverde vandaag een interessante brief op.

 
28 juli 2010 - [Lees verder]

de boom die niet mocht blijven staan

Een beeldbepalende en verkeersgeluid-dempende boom aan de Delflandseweg is onlangs verwijderd, tot verdriet van omwonenden en passanten.


Miniatuurweergave voor WebIMG3006.jpg

22 juli 2010 - [Lees verder]

Linked In!!

Het moest er op een dag van komen : Jeanne Stammehaus- van der Windt is LinkedIn...
Tot dit besluit kwam ik omdat er een nieuwe fase gaat aanbreken, in mijn werkend bestaan. 

23 juni 2010 - [Lees verder]

bij de verkiezingen van 2010 (2)

Vandaag is het 22 juni. Op deze tweede dag van de zomer heeft Rutte "Paars-plus" onhaalbaar verklaard. Volgens mij is hij zélf tamelijk onmogelijk. En een beetje wereldvreemd. M'n vriendin Femke baalt als een gieter.... (!)
Kortom: de verkiezingen van 2010 zijn ruim achter de rug.Het gewenste resultaat nog (lang?) niet bereikt.
Ab en ik zijn op vacantie gegaan..

22 juni 2010 - [Lees verder]

bij de verkiezingen in van 2010 (1)

Op 3 maart, waren er verkiezingen voor de gemeenteraad.
En op 9 juni Tweede Kamer verkiezingen, want het Kabinet is eind februari 2010 "gevallen".
Het gaat er steeds sterker op lijken dat in Nederland een aantal (nare!!) mannen (en één narerare vrouw ) bezig zijn alsof het om  de "poppetjes " gaat, en niet over de problemen in de samenleving :
10 juni 2010 - [Lees verder]

Auteursrecht op software, maar geen octrooien

(de onderstaande tekst is overgenomen van stopsoftwarepatents.eu)

Een groot aantal serieuze wetenschappelijke en economische studies rechtvaardigen uitsluiting van octrooien op software.
Softwareontwikkelaars zijn reeds beschermd door de auteurswet, daarmee anderen het mogelijk makend op hetzelfde gebied te innoveren wat tot een gezonde concurrentie leidt. Software-octrooien ondermijnen deze bescherming. Het is veel te eenvoudig om octrooien te schenden, zonder het te weten.

13 januari 2010 - [Lees verder]

Solliciteren anno 2009

Het is jammer maar helaas: m'n contract bij COSBO Rotterdam is niet verlengd.
Dat betekent voor beide partijen een verlies. En het betekent ook: op zoek gaan naar oplossingen om de ontstane hiaten te vullen.
Wat dan weer voor mij betekent: solliciteren !! solliciteren !! solliciteren !! solliciteren !!

27 december 2009 - [Lees verder]

Geluk komt (meestal) niet vanzelf

Gauw een tegenhanger voor de Copenhagen kwestie uit het vorige bericht: De kans die je als mens krijgt om geluk te ervaren, werkelijk het gevoel te kennen, is in elk van ons latent aanwezig. Maar werkelijk gelukkig zijn, hoe doe je dat ?  Vroeger kon je meestal wel bij iemand uit je familie terecht met vragen....

 

18 december 2009 - [Lees verder]

de toekomst van deze wereld leunt op Copenhagen

Wereldleiders zijn er bijeengekomen, en heel veel NGO's, milieuorganisaties, en heel veel mensen. Er wordt onderhandeld, in het openbaar en achter gesloten deuren gesproken, en stevig gedemonstreerd in Copenhagen .

Want heel veel mensen maken zich ernstig  zorgen over de toekomst van de wereld. Het is intussen immers een gegeven dat het misgaat. Met het klimaat, de oerbossen, de lucht, voedselproductie, de vissen en het water. En met de Co2 uitstoot door bijvoorbeeld vervuilende industie-en

17 december 2009 - [Lees verder]

eye for an eye will make the whole world blind

Mahatma Ghandi was een wijze man. Hij heeft door geweldloos verzet zijn land ,India, van de engelse koloniale heersers bevrijd. Hieronder enkele citaten van hem waarmee ik mezelf - en misschien ook jou- kan troosten.

01 december 2009 - [Lees verder]

Wereldvervuiling

wereldvervuiling(kl).jpg

 

In een ander werelddeel is het jochie op dit vlot ook dit iemands kleinzoon. Als ik die Oma was zou ik de rest van de wereld graag ter verantwoording roepen. Klik op "lees verder" en bekijk het veelzeggend filmpje van ca.8 minuten (engelstalig) dat ik onlangs van Youtube heb "geplukt " . 

08 oktober 2009 - [Lees verder]

Het Rotterdams van de Toekomst

ramseyklein.jpg

Het thema van de Rotterdamse Architectuur Biënnale in het jaar 2009 is 'Open stad'.
Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr schreef voor deze gelegenheid een gedicht over zijn geboortestad Rotterdam, die vanwege haar haven, geschiedenis en bevolkingssamenstelling de meest open stad van Nederland is.

05 oktober 2009 - [Lees verder]

Wat is duurder.....

'Zonne-energie en andere duurzame energiebronnen zijn nog duurder dan conventionele energie. Maar de inhaalrace is aan de gang. Voor zonne-energie is de verwachting dat deze binnen tien jaar concurrerend zal zijn met fossiel.'

Aldus Minister Jaqueline Cramer (VROM) bij de opening van de zelfvoorzienende wijk de Stad van de Zon in Heerhugowaard.

30 september 2009 - [Lees verder]

Kredietcrisis ? Krediet terreur !!

Vanmorgen schreef ik het onderstaande bericht naar Tom van der Lee, de voorlichter van de GroenLinks Tweede Kamerfraktie, en onafscheidelijke rechterhand van Femke Halsema :
Hallo Tom, Hallo Femke. Heel blij zal ik zijn wanneer samen met de andere oppositiepartijen een onderzoek wordt afgedwongen naar de oorzaak van de "kredietcrisis.

20 maart 2009 - [Lees verder]

International Filmfestival Rotterdam 38e editie

tijgerpasjeanne-k.jpgZoals elk jaar hebben Ab en ik dagelijks een bezoek aan het IFFR gebracht.
Al met al hebben we 15 films gezien, waaronder de prijswinnaars Slumdog Millionair en Wrong Rosary. En ook indrukwekkend waren Teza, The strength of water en Birdwatchers.


Pandora's Box was een film die al aan het begin van het Festival hooggeplaatst werd op de favorietenlijst. Hieronder een beschrijving van deze film, die me diep ontroerd heeft.

02 februari 2009 - [Lees verder]

2009 is begonnen met...

Foto: www.flickr.com/photos/ttstam/2637928109/heeel mooi vuurwerk.
Een extra aspect, een bonus, de kers op de appelmoes van het nieuwe leven en wonen dat we begin 2008 nog niet hadden bedacht.
Had ik voorgaande jaren eigenlijk voornamelijk een hekel aan al dat geknal, nu was ik bijna in tranen van ontroering over al dat moois. Het kan mij niet vlug genoeg weer 31 december worden.
Want het uitzicht vanuit ons "semi - penthouse" op de 5e etage is in zo'n nacht werkelijk subliem !

01 januari 2009 - [Lees verder]

IJspret

Het was koud. maar dan vooral 's nachts.
Dat levert mooie, puur Hollandse plaatjes op.

2009IJpretinKinderdijk.jpg

Het schaatsen met Jim op de ijsbaan op het Staderf hier in Schiedam, drie dagen lang in de Kerstvacantie was een erg leuke vacantiebesteding. Helaas heb ik daar geen foto van....

31 december 2008

Trotse moeder Jeanne

Apetrots op mijn dochter Cynthia ben ik.
Want zij heeft iets in haar genen dat mensen blij maakt: ze kan uitstekend feestjes organiseren.
Zo heeft ze kort voor de Kerst op 20 december ( toevallig ook nog mijn verjaardag! 'n dubbel kado! ) in haar wijk en BuurtKerstOntmoeting neergezet.
Ik heb genoten !

24 december 2008 - [Lees verder]

NIEUW GroenLinks logo,profiel en motto

Op het Congres op 22 november jl werd het nieuwe logo gepresenteerd

groenlinkslogo2008.jpg

24 november 2008 - [Lees verder]

GroenLinks kiest emancipatie en diversiteit als tweede prioriteit

Sinds jaren ben ik betrokken bij FemNet (Feministisch Netwerk) , een heel actieve en kordate werkgroep binnen GroenLinks.
Niet zozeer omdat ik feministe ben, maar meer omdat ik wil dat het “glazen plafond “ dat vrouwen maar voortdurend blijft afremmen bij het verwezenlijken van ambities eindelijk eens aan gruizels gaat op een goeie dag.

24 november 2008 - [Lees verder]

de stad van de engelen

We gingen naar de stad van de Engelen: Los Angeles.
Op reis gaan betekent: op avontuur gaan, het "onbekende" tegemoet.
Vacantie houdt -als het goed is- daarnaast ook een zekere vrijheid in.
En een vacantiereis maken vereist (meestal) dat je vooraf een plan maakt (tenzij je met een rugzak gaat liften, maar daar zijn we niet meer op de juiste leeftijd voor...).
En met zo'n plan is je vrijheid in zekere zin ingeperkt.
Maar wat doe je jezelf aan als je een plan hebt iets te gaan meemaken dat heel ver weg gebeuren gaat, en je maar een vrij korte periode weg kunt, namelijk 1 week naar de Verenigde Staten van Amerika twee etmalen nadat de presidentsverkiezingen afgelopen zijn ?

17 november 2008 - [Lees verder]

Het lijkt een eeuwigheid geleden...

Bericht nummer 70 !!
Het heeft nu wel heel lang geduurd voordat ik weer eens een bericht in mijn "blog" zet.
Da's geen best voorbeeld .
Maar er is een goede, gegronde reden: we hebben heel veel mee- en doorgemaakt en moesten daarna zoeken naar een nieuw ritme-van -leven.

01 november 2008 - [Lees verder]

Bezieling

"De afgelopen jaren merkte Jan Wolkers in interviews desgevraagd op dat nog maar weinig schrijvers de kunst van het aandachtig kijken verstonden.
Nog steeds verschenen er goede boeken, zeker, maar er werd nauwelijks bééldend geschreven. Ik denk dat Wolkers gelijk had.
Niet alleen jonge schrijvers zijn de kunst van het kijken verleerd; iedereen zou zich Wolkers' kritische opmerking moeten aantrekken.
De hoeveelheid commercials van brillenwinkels is enorm. Geen wonder. Veel mensen brengen hun dagen voortdurend achter beeldschermen door. Logisch dat je daar schele hoofdpijn van krijgt, die alleen te verhelpen is met een bril - maar waarnemen in de Wolkeriaanse zin van het woord, leer je niet met varifocale glazen in een trendy montuur.

23 oktober 2007 - [Lees verder]

twaalf-en-een-half-jaar getrouwd!

18 augustus 2007 - [Lees verder]

vrouwengroep " Bekend maakt Bemind "

Zou iemand me 20 jaar geleden hebben gezegd dat ik op m'n 55e in een vrouwengroep zou deelnemen, had ik je waarschijnlijk verwonderd aangestaard, en gedacht: da's onmogelijk !
Maar intussen zit ik al een jaartje of wat in zelfs twee !
Een groep van GroenLinks Rotterdam die gekoppeld is aan de Fraktie, en zich bezighoudt met emancipatie en empowerment - vraagstukken, en een groep vrouwen van verschillende nationaliteiten uit Het Nieuwe Westen, de wijk waar ik woon.

17 augustus 2007 - [Lees verder]

Een blije TOEKOMST tegemoet ?!

17 juni 2007 - [Lees verder]

Groen op het dak

Het was me al eerder bij me binnen geschoten, maar nu ga ik er echt iets mee doen: het platte dak van onze B&B. Daar liggen nu bitumen op. Maar die laag is op een keer aan vervanging toe, willen we lekkages voorkomen.
En nou wil het geval dat ik laatst bij zo'n modern kantoorgebouw aan de rand van de stad was, en via het dak van de parkeergarage de voordeur bereikte. Dat dak naar die voordeur was bedekt met een laag kleine vet-plantjes. En dat stond me toch leuk !

11 juni 2007 - [Lees verder]

Wat doe je tegen zinloos geweld..?!

Via een "spam"bericht van tip@zinloosgeweld.nl werd ik geiinspireerd tot het opstellen van de
onderstaande tekst.
Tot mijn stomme verbazing (want ik had de "bijsluiter" weer 'ns bewaard om achteraf pas door te lezen... ) kreeg ik al heel snel een (keurige...?!) reactie terug:

Geachte Jeanne Stammeshaus,

Dank voor het toezenden van uw tips. De 10 beste tips worden beloond met een TomTom navigatiesysteem.
En wilt u ook nog één jaar lang gratis rijden in een Volkswagen New Beetle Cabrio?
Bestel dan de sticker met het lieveheersbeestje en plaats deze zichtbaar achterop uw voertuig als positief signaal.
De actie loopt van 27 maart t/m 31 juli 2007. De 10 Tips, de prijswinnaars van de 10 tips en de winnaar van de
New Beetle Cabrio worden in september bekend gemaakt.


Met vriendelijke groet,

Namens de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld,

Simone van Oosten

Deze gegevens zijn bij ons bekend:
-----------------------------------------
Naam: ............ Jeanne Stammeshaus
Geboortedat enz.enz.

De door mij ingezonden bijdrage luidt:

18 mei 2007 - [Lees verder]

Inburgertaal

De term alleen al zegt genoeg.

20 april 2007 - [Lees verder]

Arboretum Trompenburg

Vandaag was ik weer uit met Zhu. Zij is mijn Chinese vriendinnetje. Ze is in Rotterdam komen wonen met haar ouders en broer, en komt uit een plaats dichtbij Shanghai. Ik heb haar ontmoet via "Mixen aan de Maas " ( bekijk de videopromo ) .

We gingen samen voor de vijfde keer op stap.

Naar Arboretum Trompenburg deze keer,

20 april 2007 - [Lees verder]

kalender

Nu eens heel wat anders. Praktisch en heel leesbaar, voor dagelijks gebruik.
West Europees weliswaar. Gericht op Nederland speciaal.Inclusief maanstanden en nationaal erkende Feestdagen:
een kalender .

11 april 2007

rechten en plichten

De Internationale Rechten van de Mens http://www.unhchr.ch/udhr/lang/dut.htm worden nogal eens met voeten getreden.
De Verklaring is ondertekend door ... landen en regeringen, en is in 330 talen vertaald.
Maar wie kent ze eigenlijk ?

16 maart 2007 - [Lees verder]

ervaringen van Oma Jeanne

Jim en Oma wandelen op een lentedag van school naar huis. Jim is 5.
Hij verzamelt dode takken, en als hij er een aantal heeft vraagt hij : "Oma, gaan deze het nog doen als ik ze in de grond stop en water geef ?

11 maart 2007 - [Lees verder]

de plaag die mens heet

Van de "natuurlijk aanleg" tot overleven in groepsverband is nog maar weinig over....
Iedereen is ontevreden: mensen met (te) veel geld en beziitingen kijken neer op mensen met minder, willen alsmaar meer en meer en worden halfgek als iets niet direct te verkrijgen is, het even tegenzit of het gewenste ineens moeilijker bereikbaar of duurder wordt

11 maart 2007 - [Lees verder]

waarom regent het hier zoveel? een emancipatie verhaal

Midden op de Veluwe, aan de rand van een dorp op een heuvel, woonde een meisje met haar ouders, haar broer en haar zusje. De veluwe is vol mooie natuur. Het meisje wandelde en fietste zo vaak als maar kon door de bossen en over de hei met haar grootste vriend: haar vader.
Hij was een grote, sterke, lieve en vooral wijze man.

Op die tochten praatte het meisje honderduit. Over-alles -en-nog-wat. Veel vragen stel
de ze ook. Vragen over wat allemaal er rondom te zien was, en over dingen die ze las in de krantekoppen, of hoorde op de radio. En haar vader luisterde graag, vertelde af en toe een verhaal, en gaf altijd antwoord op haar vragen. Zelfs als de vraag heel moeilijk was.

26 februari 2007 - [Lees verder]

MIXen aan de Maas

De eerste ontmoeting was in de Centrale Bibliotheek, in een kamer op 1e etage.
Daar werd een speed-date rondje gedaan met 6 nieuwe Rotterdammers aan de ene kant, en 4 “oude” Rotterdammers aan de andere kant van de tafels.
De opzet is dat er koppels worden gevormd. Die gaan een keer of 4 a 5 samen op stap. Om Rotterdam te verkennen, elkaar een beetje te leren kennen en wat van-en over elkaar te leren.
Per koppel is er 25 Euro beschikbaar, om toegangskaartjes, een kopje koffie of de tram mee te betalen.

Met een kort praatje van 3 minuten konden we met iedereen kennis maken.
Daarna mochten we op een formulier aangeven wie ons het leukste leek om mee uit te gaan.
Dit was een erg handige en ook heel leuke manier om de kennismaking mee te beginnen.
Zhu en ik waren hadden precies elkaar gekozen, dus het begin was al goed.

We spraken af elkaar te zien bij het Albeda College aan de Mathenesserlaan.
Dat is een bekend gebouw voor ons want Zhu zit er op school, en ik woon er dicht bij.

23 februari 2007 - [Lees verder]

Uitstapje met Vrouwengroep: “Bekend maakt bemind”

We gingen naar Amsterdam naar de tentoonstelling “Istanbul, de stad en de Sultan” op 12 februari 2007.
In het pand van de bewonersvereniging “het Nieuwe Westen” in de Pupillenstraat stond de koffie om 9.30 klaar, compleet met lekkers. Toen alle vrouwen waren verzameld begon de dag met een hartroerend moment: het afscheid van onze “voorvrouw” Irene Meijers.
Want zij vertrekt naar BoTu (Bospolder Tussendijken) om daar haar werk voort te zetten. Iemand uit de groep had van haar een hartewens ontfutseld en zo kreeg ze een fraaie kaarsenkroon voor 12 kaarsen, waar ze erg blij mee was.
Met versiering en kaarsen wordt de sfeer per seizoen aangepast.
“Zo zal ik altijd aan deze vrouwengroep blijven terugdenken” zei Irene. Iedereen was ontroerd.

19 februari 2007 - [Lees verder]

Hoeraa ! Jim is 10 jaar !

Het was begin januari FEEST in Leidschenveen: Jim 's 10e verjaardag werd gevierd. jimis10%21kl.JPG

De huiskamer en de gevel werden versierd, Jim's kamer in een disco- -kamer omgetoverd, en er kwam visite .

14 januari 2007 - [Lees verder]

CAMPAGNE: Daklozen opvangen in Rotterdam, een "nieuw"project.

Onder de link
www.dakloosinrotterdam.nl staat van alles te lezen over een nieuwe Campagne vanuit de Gemeente Rotterdam. "Dakloos maar niet nutteloos ".
Op de website van de Gemeente Rotterdam staat een stuk van de Wethouder, Jantiene Kriens. Maar is dit wel zo welgemeend als het allermaal klinkt?

11 november 2006 - [Lees verder]

Vrouwen aan de macht

Op zondag 1 oktober werden zij verkozen door de leden, op de plaatsen 5 en 6 van de kieslijst.

Ineke van GentNaima Azough
Ineke van Gent en Naima Azough.Twee vrouwen , van mijn partij GroenLinks, in wie ik alle vertrouwen heb waar het "macht" betreft.


Straks gaan ze samen met twee (!) mannen (Wijnand Duijvendak en Kees Vendrik) en Femke Halsema, de fraktie van GroenLinks vormen.

04 oktober 2006 - [Lees verder]

De Eeuw van mijn kleinkind(eren)

Tweede Kamer Verkiezingen 2006
Het gaat weer gebeuren: Verkiezingscampagne. Debatten, tv-discussies, uitspraken in de media, artikelen op internet.
Een tweetal wil ik via dit weblog "in beeld" brengen.

05 september 2006 - [Lees verder]

Baseer je leven niet op een boek!

31 juli 2006 - [Lees verder]

werken aan de toekomst

De opvattingen werken, wat het inhoudt, hoe groot de invloed ervan is en mAg zijn in een mensenleven, en welke vormen van beloning er voor bestaan, verschillen per cultuur. Dat is me in de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden.

03 juli 2006 - [Lees verder]

Corporatocratie . Corpora wattuh..?

Het gaat mis met de wereld. En ook nog es heel snel -zo lijkt het -.
Waar gaan we aan onderdoor ? Aan onszelf. Namelijk aan hebzucht , en aan de macht van de sterkste.

03 april 2006 - [Lees verder]

Wat je bezit telt niet (meer)

Vandaag vond ik op Internet een artikel, uit een blad dat beneden op de tafel ligt op de stapel "nog lezen" : Ode .
Het gaat over bezit, en de nieuwe vormen van communicatie, die in de toekomst lijken te gaan bepalen wie er meetelt.. en wie niet.

04 februari 2006 - [Lees verder]

De "Rotterdam Code" ? Doe NORMAAL!!!

24 januari 2006 - [Lees verder]

op kantoor bij SVOR

In een eerder bericht heb ik Hatice in beeld gebracht, de dame die als stagiaire kwam werken, en directie-secretaresse wil worden. Zij nam vandaag afscheid. En deze

foto
van mij.

19 januari 2006

Jim's verjaardagsfeest

Jim werd gisteren 9 jaar. Van Oma Jeanne kreeg hij geen tastbaar kado, maar toch wel...

12 januari 2006 - [Lees verder]

NIEUW JAAR

Het is weer gebeurd. De Kerstde mooiste mini24.jpg

is voorbij, 't oudjaar feest ook: het vuurwerk is op, de laatste oliebollen liggen te verpieteren op de schaal, niet eens staartje champagne is er nog.
Het
staatslot bleek een "niet" (de "4" op het eind was wel goed gegokt en 4 van de 6 cijfers waren goed ; affijn de jackpot is niet gevallen......).
Samen thuis, veel emoties en een lichte kater kan je wel zeggen.
Hoe nu verder?
We gaan dingen anders doen. Dat staat vast.

01 januari 2006 - [Lees verder]

"mijn" stagiaire

De taken die ik bij SVOR (de Stichting Vluchtelingen Organsiaties Rijnmond) vervul zijn veelvoudig en niet gemakkelijk in te passen de werkweek.

14 november 2005 - [Lees verder]

de vrouwenresolutie

Bijgekomen van de lijsttrekkers-kwestie (Orhan Kaya is gekozen) wil ik me nu weer bezig gaan houden met nog belangrijker zaken.
Vandaar dat ik een e-mail bericht met een uitnoding voor een bijeenkomst over de vrouwenresolutie met extra belangstelling heb doorgenomen.

03 november 2005 - [Lees verder]

Kandidaat lijsttrekker

....ben ik niet.
Vanavond lijkt voor mij het doek te zakken. In een gesprek met 2 leden van de kandidatencommissie is me duidelijk gemaakt dat wat ik me voorstelde te gaan doen in Rotterdam de komende 4,5 jaar (1/2 jaar campagne, 4 jaar "besturen" ) niet door de kandidatencommissieen daarmee het bestuur, gedragen wordt. Erg spijtig, maar een feit.

20 oktober 2005 - [Lees verder]

de linkse lente

In het tweede week-end van september waren we in Nijmegen.
Daar had GroenLinks een groots festivalterrein opgezet, op de Campus van de Radbout Universititeit.
Femke hield er een indrukwekkende speech.
Alles in de sfeer van de Linkse Lente die er staat aan te komen.....

12 september 2005 - [Lees verder]

Zomertijd vacantietijd

Dit jaar zijn we vroeg in het seizoen op vacantie gegaan: begin juni waren we in het Venetie, en Kroatie. En in juli kwam Jim logeren in het eerste week-einde van zijn schoolvacantie. Dat alles leverde leuke plaatjes en mooie herinneringen op ...

04 juli 2005 - [Lees verder]

Levenssappen

Onlangs hoorde ik in een programma op TV (over verzetstrijders ?!) iemand iets heel moois zeggen:

08 mei 2005 - [Lees verder]

Green ribbons

witteduif_klein.gif
GroenLinks maakt zich ernstige zorgen over de teloorgang van natuur en milieu. Meer dan ooit is er reden om hierbij stil te staan. Allerlei allarmerende rapporten zijn namelijk de afgelopen periode verschenen.

18 april 2005 - [Lees verder]

Central Park : the gates ( de poorten )

Ab en ik gingen er een weekje tussenuit. Naar New York. Om uit te slapen, "the gates" te zien, musea te bezoeken en even lekker weg van alles te zijn.

Wat zijn "the gates?" : Een Kunstproject. Poorten in het Central Park van New York.

een luchtfoto en een website
christojeanneclaude.net/tg.html

Een korte uitleg in het Engels, met vertaling tussen ( haakjes):

Christo and Jeanne-Claude regard all their artworks as babies, created
jointly in love, that come into the world with their own strengths and
frailties, living things that are cherished.

(Christo en Jeanne-Claude beschouwen al hun kunstwerken als babies, gezamenlijk met liefde geschapen, en die ter wereld komen met elk hun eigen krachten en zwakheden, levende dingen die worden gekoesterd. )

25 februari 2005 - [Lees verder]

decemberfeest SVOR

eerst even wat fotoos, misschien later nog de tekst....

06 januari 2005 - [Lees verder]

SRI LANKA, Banda Atjeh, Thailand

Geld alleen maakt niet gelukkig!
Het lijkt er sterk op dat er veel geld beschikbaar komt voor het lenigen van de nood in Azie. Dat is heel mooi en moet ook zeker gebeuren.

03 januari 2005 - [Lees verder]

Mijn 53e verjaardag

21 december 2004 - [Lees verder]

vlooienmarkt

05 december 2004 - [Lees verder]

2 november 2004

--uit het persbericht van Femke Halsema (GroenLinks, voorzitter van de Tweede Kamerfraktie)—

De moord op Theo van Gogh is een monsterlijke daad. GroenLinks is diep geschokt over deze aanslag. Het is een ultieme uiting van schandalige intolerantie...

08 november 2004 - [Lees verder]

SVOR

Per september ben ik weer voor een baas aan het werk.
Het werk is veelzijdig, de werkplek veelkleurig: als secretarieel medewerker bij SVOR (Stichting Vluchtelingen Organisaties Rijnmond) wordt van mij verwacht dat ik naast m'n dagelijkse secretaressetaken mee-denk en waar mogelijk mee-organiseer, en daarnaast ook daadwerkelijk een bijdrage lever rondom zo ongeveer alle activiteiten die er worden ondernomen.

04 oktober 2004 - [Lees verder]

Politiek bedrijven...

Op 1 april ben ik verwelkomd door de deelgemeenteraad Delfshaven: ik ga meedoen in de fractie van GroenLInks, als BurgerDeelraadslid.

23 april 2004 - [Lees verder]

The Starfish Flinger

As the old man walked down the beach at dawn, he noticed a young man ahead of him picking up starfish and flinging them into the sea. Finally catching up with the youth, he asked him why he was doing this. The answer was that the stranded starfish would die if left until the morning sun.

“But the beach goes on for miles and there are millions of starfish,” countered the other. “How can your effort make any difference?” The young man looked at the starfish in his hand and then threw it to safety in the waves.

“It makes a difference to that one,” he said.

20 april 2004 - [Lees verder]

De linkse beweging

De linkse beweging moet weer het politieke debat bepalen, door je eerst te richten op progressief Nederland kan je door simplificeren een groter publiek bereiken.

15 april 2004 - [Lees verder]

Op zoek naar God

03 april 2004 - [Lees verder]

Advertentie Wethouder

Alle gekheid op een stokje: Het College van B&W in Rotterdam verloor een wethouder en Leefbaar Rotterdam plaatste een advertentie ....

15 februari 2004 - [Lees verder]

Sociocratie

20 oktober 2003 - [Lees verder]

Mijn nieuwe baan

25 juli 2003

Vacantie

11 mei 2003 - [Lees verder]

Ab's verjaardag

12 februari 2003 - [Lees verder]

Discussiëren moet je leren!!!

12 februari 2003 - [Lees verder]

Jim's verjaardag

12 januari 2003 - [Lees verder]

De laatste dag van 2002

31 december 2002 - [Lees verder]

Protest en perspectief 3 (nog meer GroenLinks)

19 december 2002 - [Lees verder]

Protest en perspectief (2)

Een mooie lijsttrekker maakt nog geen politiek, maar het is gelukt: GroenLinks heeft een jonge vrouw in de politieke top binnengebracht. Femke is aangeprezen, gekozen met 97,5% van de congres-stemmen en flink aangemoedigd. Maar of het wisselen van de wacht voor GroenLinks stemmen gaat trekken….

30 november 2002 - [Lees verder]

Protest en perspectief

Met een mooie lijsttrekker kom je er niet in de politiek.
Net zo min als met mooie woorden. Het gaat om merkbare, meetbare resultaten.

12 november 2002 - [Lees verder]

wat mensen willen

03 november 2002 - [Lees verder]

Stil zijn…

10 oktober 2002 - [Lees verder]

(on)veilig

27 september 2002 - [Lees verder]

GroenLinks Partijraad 21 september 2002

22 september 2002 - [Lees verder]

Hoop en vrees

12 september 2002 - [Lees verder]

Veiligheid?... zit in een goede wegomlegging

10 september 2002 - [Lees verder]

Domineeskinderen

Mijn Vader was dominee.
Ik werd geboren in Hoenderloo, destijds een klein dorp op de Veluwe, en ons huis "de pastorie" stond naast de kerk. Dit fotootje van de domineeskinderen in 1958, de
de dominee in actie
en de toenmalige pastorie.

02 september 2002 - [Lees verder]

de luwte van het leven

24 augustus 2002 - [Lees verder]

even weg...

19 augustus 2002 - [Lees verder]

Festivals, een levenlang

07 augustus 2002 - [Lees verder]

Zomerweerbericht

Het is zomer. Volgens de kalender is het begin augustus. Maar we merken er niks van.

06 augustus 2002 - [Lees verder]

Vandaag is de eerste dag van de rest van mijn leven

04 augustus 2002 - [Lees verder]