Jeanne's internet dagboek

« Vorige | Homepage | Volgende »

de verhouding tussen leeftijd en werk

03 maart 2011
OEFF...Het lukt me niet om aan het werk te komen, ondank alle energie, tijd en middelen die ik erin steek.
Dagelijks solliciteer ik op vacatures waarvoor ik mezelf een prima geschikte kandidaat acht.  En bij het aanboren van (meer dan al) mijn netwerk-contacten ga ik soms bijna te ver. Het  intensief doorploegen van alle mogelijke vacature- en uitzendbureau - sites kost me dagelijks uren.
En dan tel ik het schrijven van open sollicitaties naar bedrijven die mij maar enigszins sympathiek lijken nog niet mee. 

Dit alles heeft (tot nu toe) uiteindelijk niet veel meer opgeleverd dan heel sympathiek klinkende, maar gedecideerde afwijzingen.

Op zoek naar de juiste toon om mijn persoonlijke teleurstelling te beschrijven ben ik onlangs  in m'n mail-dossier "Nieuwsbrieven diversiteit&sociaal" gedoken.

Zo kwam ik via de nieuwsbrief van Movisie en het SCP  op een artikel dd. 1 maart 2011 " Vrouwen kunnen meer werken ".

Het artikel gaat over de rol van vrouwen en over hoeveel er werkelijk werk hebben  "op hun niveau" .
Citaat: ' In de jaren zestig had 85% van de Nederlandse bevolking bezwaar tegen het buitenshuis werken van een moeder met schoolgaande kinderen, nu is dat minder dan 10%. '

Tussen de regels door schrijft Meneer Schnabel (van het SCP, m.a.w. de Rijksoverheid) dat  een flink deel van de "grijze golf " feitelijk allang is aangekomen op  het pensioenstrand.

En aan het einde van het artikel staat:
" In 25 jaar tijd heeft Nederland een enorme inhaalslag in de arbeidsparticipatie gemaakt. Eerst en vooral bij vrouwen, maar ook in de bevolking als geheel. In 1985 waren er twee miljoen inwoners minder, maar het aantal banen van werknemers was zelfs bijna vier miljoen minder dan nu. Inmiddels behoren we ook wat betreft het aandeel ondernemers en zelfstandigen zonder personeel tot de koplopers in Europa.

Jaja,  Nederland doet het goed...?!!...
 
Het artikel linkt door en zo vond ik een flink aantal mensen uit mijn netwerk op de site www.sociale vraagstukken.nl
Sommigen werken nog steeds voor een organisatie, zitten ergens in een bestuur of in de politiek. Weer anderen zijn " voor zichzelf " begonnen als " adviseur ".

Wat zij kunnen, kan ik toch ook ??
Het begint me te dagen, geloof ik : "wie schrijft die blijft..." en het maakt niet uit waar je werk(te) en welke leeftijd je hebt bereikt.

Zou "schrijven om den brode" voor deze nieuwsgierige, kordate en welbespraakte generalistische oma niet óok een passende manier zijn om een (kostendekkend) basis-inkomen binnen te halen ?
 
Onderzoek doen, en de uitkomsten daaruit aangevuld met aandacht, gedachten, kennis en ervaring  tot "verkoopbare"  teksten omwerken?...Proberen..?
 


Jeanne