Jeanne's internet dagboek

« Vorige | Homepage | Volgende »

Solliciteren anno 2009

27 december 2009

Het is jammer maar helaas: m'n contract bij COSBO Rotterdam is niet verlengd.
Dat betekent voor beide partijen een verlies. En het betekent ook: op zoek gaan naar oplossingen om de ontstane hiaten te vullen.
Wat dan weer voor mij betekent: solliciteren !! solliciteren !! solliciteren !! solliciteren !!

Dagelijks verschijnen meer en meer ontslagberichten in het nieuws. En het CPB verwacht dat dat in 2010 niet anders zal zijn ...

Elke dag speur ik de advertenties in de kranten na en op internet spit ik door meerdere werk"aanbod"-pagina's.
M'n CV bied ik aan waar dat maar kan, ik schrijf motivaties en stel prikkelende sollicitatiebrieven op die ik vervolgens met een hoopvol kloppend hart verstuur ( "stap 1") .

Met een arbeidsmarkt die zo snel volstroomt met aanbod van werkwillige en vooral jonge, gestudeerde, ambitieuze krachten is er geen sprake meer concurrentie, meer van verdrukking...(!?) Zoiets wordt dan vergelijkbaar met drukke festival-gangen van het North Sea Jazzfestival (zie dit artikel uit muziekkrant OOR .
Het is - ongeveer net als het op tijd zijn voor een NSJ concert - bepaald niet eenvoudig je kwaliteiten onder de aandacht van geschikte werkgevers te krijgen ("stap 2") , laat staan "stap 3 " te bereiken: een sollicitatiegesprek .

Een blij foto-tje bij m'n CV (in pdf) zou wellicht helpen ?!

juni2009%20pasfotoformaat%20.jpg

Onderstaand filmpje, dat ik op het wwweb heb gevonden, bied ik u aan voor de "positieve sfeer" en een vrolijke - maar cynische - noot .
Zo kom ik mooi om het benoemen van de vervolg-stappen 4, 5 en 6 heen...

Jeanne