Jeanne's internet dagboek

« Vorige | Homepage | Volgende »

Corporatocratie . Corpora wattuh..?

03 april 2006

Het gaat mis met de wereld. En ook nog es heel snel -zo lijkt het -.
Waar gaan we aan onderdoor ? Aan onszelf. Namelijk aan hebzucht , en aan de macht van de sterkste.

Daar verhelpt geen God, geen Allah, ook geen Shiva, Boeddha of Jaweh nog iets aan.

Ooit snoepte Eva naakt van een appel, terwijl ze wist dat het niet mocht...Toen Adam ook zwichtte en een hap nam van die verboden vrucht, was de kiem gelegd. Berouw en schaamte leverder het op, maar de weg terug naar het paradijs was er niet meer....

De mens als aards wezen is z'n eigen evolutie gaan versnellen, waarschijnlijk al vanaf de dag dat die eerste "kennis van Goed en Kwaad " werd opgedaan. Direct daarop ontsproten aan het -toen nog op primitief overleven gericht- brein de eerste -taaie- wortels van het "Kwaad": iets wat de een bezit, wil de ander ook hebben, en liefst nog net een ietsje meer. Baas boven baas.
Als je met z'n allen aan het overleven bent in de wildernis, ben je op elkaar aangewezen.
Dan is er niet heel veel te vrezen, zolang iedereen z'n aandeel maar levert in die strijd om het bestaan, en niemand zich vergrijpt aan dat wat hem of haar niet toekomt.

Maar de tijd van nu, waarin bluffen, opscheppen, de waarheid verbloemen, valse informatie verstrekken en ga zo maar door, allang de standaard zijn en individualisme, eigendunk, zelfzuchtigheid, kleptocratie heel gewoon wordt gevonden wordt dat een ander zaak.

Een ander bewust benadelen om er zelf beter van te worden, heet nu "zaken doen".
En wanneer dat "zaken doen" veel rijkdom en macht oplevert aan de zakenmensen- oftewel het bedrijfsleven en andere criminelen - actief bezig blijft regeringen en bestuurders de mond te snoeren, vervolgens onverbloemd zelf de regels gaat stellen, en de overheid, volksvertegenwoordigers en vakbonden het zwijgen oplegt, volgen stakingen en demonstraties.

Het volgende stadium is dat er tekorten ontstaan aan van alles. En dan volgt al snel opstand, chaos en revolutie. Lees er alle geschiedenisboeken maar op na.

Een zetje extra van wat wapenhandelaren die daar wel brood in zien, en een oorlog, met veel onnodig bloedvergieten en ellende voor de "gewone" mensen, waarbij de "gezaghebbenden" gewetenloos toekijken vanuit hun veilige
gepantserde schuil-positie, verschijnt van om de hoek.

De meeste van de huidige "grootmachten" zijn bedrijven, geen landen.
Oorlog voeren heet nu : concurreren.

Op zoek naar inspiratie, om m'n huidige bestaan toch nog een poosje langer , en liefst met behoud van m'n volle gezonde verstand vol te houden, trof ik er een interessante site over.
Het fenomeen heet Corporatocratie en het woekert al...

Een link met veel informatie :globalinfo

..en nu maar hopen dat de geschiedenis zich niet herhaalt...

Jeanne