Stammeshaus.com

[Vorige]   [Handig!]  [Volgende]   rss-icoon1.png

Wat je moet weten over browsers en internet

Internet en browsers zijn voor de meeste mensen gesneden koek, tenminste, we klikken wat op een scherm en we denken dat we alles wel weten. Maar hoe het werkelijk in elkaar zit, weten de meeste van ons niet. Google wil daar verandering in brengen en heeft een online boekje uitgebracht over browsers en internet onder de titel "20 dingen die ik nog niet wist over browsers en internet". Ook 'gevorderde' internetters kunnen er wat van leren.

Via deze link kun je het boekje online lezen (Nederlandse versie)

Het geïllustreerde boekje kijkt naar het ontstaan van het internet, maar ook hoe we het internet tegenwoordig gebruiken, met zaken als webapps en cloud computing. Ook komen verschillende webtechnieken aan bod, zoals HTML5, Javascritp en CSS (Cascading Style Sheets).

Bij de voorbeelden die in het boekje worden beschreven gebruikt men vooral de Chrome browser, de open source browser die door Google is ontwikkeld. Google Chrome is een snelle browser die een goed alternatief is voor Internet Explorer. Chrome is zelfs veel sneller en innovatiever dan Internet Explorer. Download Google Chrome hier. (Je kunt Google Chrome gerust downloaden en installeren; de browser werkt naast je bestaande browser).

04-06-2011

Now what might you ask, is a 'Trendmonger'. Well a trendmonger is a person who dreams up a trend. (FZ)