Stammeshaus.com

[Vorige]   [Handig!]  [Volgende]   rss-icoon1.png

Vertrekstaten per NS-station downloaden

De NS heeft een handige reisplanner om je treinreis vooraf te plannen, maar soms wil je iets gedetailleerdere informatie over de reis. Zo wil ik met de eerste mogelijkheid na 9 uur vanaf station Schiedam Centrum naar Utrecht Centraal reizen. De reisplanner geeft aan dat ik om 09.07 uur de stoptrein naar Rotterdam CS moet nemen, zodat ik om 09.20 uur de intercity naar Utrecht CS kan nemen. Maar de stoptrein is nogal eens te laat. De planner geeft geen andere mogelijkheid na 9 uur aan, maar er is wel degelijk nog een trein van Schiedam centrum naar Rotterdam CS om 09.03 uur. 

Gelukkig zijn op de website van de NS ook de vertrekstaten per station te vinden. Dat zijn dezelfde overzichten als je op het station kunt vinden.

Ga op de website van de NS naar Alles over uw reis en klik dan Informatie zoeken per station. Voer de naam van het station in en klik dan op Vertrekstaten. Je kunt nu kiezen welke vertrekstaat je wilt downloaden (als pdf).

Ook kun je een overzicht bekijken van de actuele vertektijden vanaf het station. Dit is erg handig als je direct wilt vertrekken en je alle vertrekkende treinen van dit moment wilt belijken. Daarbij wordt ook de evt. vertraging die een trein heeft aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld (Schiedam centrum).

03-01-2011

Now what might you ask, is a 'Trendmonger'. Well a trendmonger is a person who dreams up a trend. (FZ)