Stammeshaus.com

[Vorige]   [Handig!]  [Volgende]   rss-icoon1.png

Filmpjes downloaden, bekijken en converteren

Filmpjes die op YouTube worden gezet kun je natuurlijk vaker bekijken of ze zelfs in je eigen weblog laten zien met de 'embed' code. Maar soms wil je die filmpjes opslaan om ze te bewaren. 

Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Een bekende online service is KeepVid www.keepvid.com waar je de filmpjes kunt opslaan als in het Flash Video formaat (.flv) of een aantal andere formaten. 


Het Flash Video formaat en ook andere video formaten kun je niet altijd afspelen met de Windows Media speler. Een itstekend alternatief is de VLC speler van VideoLan. Deze kan met nagenoeg alle formaten overweg en ook alle codex-sleutels: www.videolan.org/vlc/ De VLC speler is een gratis Open Source programma.  

 

Als je een video wilt converteren naar een ander formaat, gebruik dan een Video converter. De gratis versie van de Any Video Converter kun je vinden op www.any-video-converter.com/products/for_video_free/ Niet alleen converteren van het ene video formaat naar het andere, maar ook naar mp3, als het je alleen om de muziek of het geluid gaat, natuurlijk.


Veel kijk- en luisterplezier!

01-09-2010

Now what might you ask, is a 'Trendmonger'. Well a trendmonger is a person who dreams up a trend. (FZ)