Stammeshaus.com

[Vorige]   [Handig!]  [Volgende]   rss-icoon1.png

Firefox spellingscontrole met meerdere talen

Firefox doet spellingscontrole met de ingebouwde spellingscontrole, de Spell Checker. De Spell Checker werkt in ALLE invulvakken op webpagina's, dus b.v. in de tekstvakken van je weblog of CMS, maar ook in Gmail of een andere webmail service als je een mailtje aan het tikken bent.

Standaard wordt de taal van jouw Firefox-versie gebruikt. Maar je kunt meer talen instellen. Dit doe je door andere Woordenboeken (Dictionaries) te downloaden, in verschillende talen, en deze als Add-On in Firefox te installeren.

screenshot-dictionary-switcher.jpgEr is ook een Dictionary Switcher waarmee je echt heel makkelijk van taal kunt veranderen. Download eerst de verschillende talen en de Switcher en start daarna Firefox opnieuw op.

Nederlands: download add-on 3291
Engels (GB): download add-on 3366
Engels (US): download add-on 3497
Spaans: download add-on 3554
Dictionary Switcher: download add-on 3414

De Switcher staat (na opnieuw opstarten) op de balk rechts onderaan.

13-01-2010

Now what might you ask, is a 'Trendmonger'. Well a trendmonger is a person who dreams up a trend. (FZ)