Stammeshaus.com

[Vorige]   [Handig!]  [Volgende]   rss-icoon1.png

Reply All op Verzonden bericht

Krijg je ook wel eens van die e-mailtjes van collega's met zoiets van "Kijk even in mijn eerdere mailtjes voor de instructies voor het-een-of-ander." De verzender wil graag dat je iets voor hem of haar doet en heeft er al eerder een paar berichten over gezonden, maar kan die berichten zelf niet meer vinden (of is er te lui voor om ze op te zoeken). Jij mag ze zelf opzoeken; fijne speurtocht...

Meestal zitten die berichten bij de afzender in de e-mail-map Verzonden berichten, maar daar kijken mensen nauwelijks in. Alle inkomende post wordt netjes gearchiveerd in Mapjes, maar de Verzonden berichten staan op een grote hoop. Het zou handig zijn als mensen ook verzonden berichten in Mapjes zouden archiveren. Dan heb je alles bij elkaar.

Reply All
Verzonden berichten kunnen trouwens makkelijk worden doorgezonden. Klik in een verzonden bericht op Reply All (of Allen beantwoorden) en haal je eigen e-mailadres uit het Aan of CC veld. Zo hou je de vorige conversatie bij het nieuwe bericht en hoeft de ontvanger niet op speurtocht naar de vorige instructies.

Gebruikers van Gmail hebben minder last van het probleem omdat berichten 'Treaded' worden weergegeven: alle berichten over een bepaald onderwerp staan in een 'draadstructuur' gegroepeerd, zodat je de hele conversatie in 1 keer kunt overzien. Verschillende e-mailprogramma's hebben ook de mogelijkheid om de berichten op deze manier weer te geven, maar haast niemand weet hoe dat is in te stellen. Vraag het mij ook niet, want ik ben fervent gebruiker van Gmail. En Gmail heeft het voordeel dat je beschikt over de beste Zoek-functie die er is: Google. Je kunt oudere berichten dus altijd makkelijk en snel terugvinden, in welke Map (of Gmail-Label) ze ook zitten.

10-12-2009

Now what might you ask, is a 'Trendmonger'. Well a trendmonger is a person who dreams up a trend. (FZ)