Stammeshaus.com

[Vorige]   [Handig!]  [Volgende]   rss-icoon1.png

Groot aantal foto's delen via internet

Picasaweb van Google geeft de mogelijkheid om foto's te delen in Fotoalbums.
  • Picasaweb biedt gratis 1Gb ruimte voor foto's
  • Als 1 Gb niet genoeg is kun je voor 5 dollar per jaar 20Gb bijkopen.
  • Je kunt een apart Google account aanmaken voor de foto's
  • Je kunt meerdere foto's tegelijk uploaden: in Internet Explorer met de ActiveX plugin, of eerst de Picasa software installeren
  • De login + wachtwoord van het Picasaweb account kun je doorsturen aan anderen, zodat meer mensen (wie dat wil) zijn/haar foto's kan uploaden in een eigen album.
  • Als je hetb album niet Openbaar deelt, maar instelt als "Niet vermeld" is het Foto-album alleen vindbaar via een "geheime" link. Deze link kun je aan de andere mensen sturen per e-mail. Alleen via de geheime link kunnen de foto's gevonden worden.
  • Anderen kunnen de foto's bekijken en downloaden. Downloaden gaat 1 voor 1 of meerdere tegelijk als je de Picasa software hebt geïnstalleerd.
  • Als je Picasa software hebt geïnstalleerd kun je ook filmpjes uploaden in een Picasa album
Voorbeeld:
http://picasaweb.google.com/stammeshaus/TestjeVanAb?authkey=Gv1sRgCK-siM78rp_nXw&feat=directlink


Flickr.com heeft een vergelijkbaar systeem als Picasaweb. Flickr.com heeft meerdere tools om foto's te uploaden. De gratis webruimte is beperkt tot 100Mb.

Je kunt ook foto's eerst in een ZIP bestand inpakken en uploaden naar een eigen webruimte en ze publiceren op een eigen website/webpagina. Die webpagina kun je evt. afschermen met een wachtwoord. Een goedkope dienst op grote hoeveelheden bestanden te uploaden en op te slaan is Amazon AWS S3 service. De kosten zijn laag en afhankelijk van het aantal bestanden dat online staat en het dataverkeer dat er plaats vindt. Dit is handig om alle foto's als ingepakt ZIP bestand in 1 keer aan te bieden. Je kunt de URL van het ZIP bestand aan de mensen die het mogen downloaden per email toesturen. De bestanden zijn niet zomaar op internet vindbaar (niet voor Zoekmachines).
Je kunt op deze manier ook losse foto's op een webpagina tonen (al dan niet afgeschermd met een wachtwoord). Het maken van de webpagina moet wel apart worden gedaan.

Voorbeeld:
http://stammeshaus.s3.amazonaws.com/test.zip

Tenslotte zijn er verchillende online services waar je bestanden kunt delen, zoals Dropboks.com (gratis, geen spam of reklame, maar beperkte ruimte) of Mediafire.com. Denk om de risico's (reklame, Spam, etc.).

Tenslotte kun je ook nog denken aan het delen van bestanden direct op je eigen computer. Dat kan makkelijk met de nieuwste Opera browser Opera.com met de Opera Unite-server. Je kunt de bestanden dan op je computer laten staan en andere mensen kunnen die bestanden bekijken en downloaden. Mensen kunnen zelfs bestanden van jouw computer direct afsprlen, zoals muziek en andere media. Enige beperking is dat jouw computer aan moet staan en met internet moet zijn verbonden. Dit is wel de meest simpele methode met alle mogelijkheden! Zowel voor foto's, ZIP bestanden van foto's, bestanden, filmpjes, etc. etc.
Bestanden op je eigen computer delen kan ook met Zapr.com.

30-11-2009

Now what might you ask, is a 'Trendmonger'. Well a trendmonger is a person who dreams up a trend. (FZ)