Stammeshaus.com

[Vorige]   [Handig!]  [Volgende]   rss-icoon1.png

Online brieven versturen

In een eerder handig-bericht schreef ik hoe je Online een kaartje kunt versturen (met eigen foto) met de kaartenservice van TNTPost (klik hier om dit bericht te lezen). Maar een brief versturen zonder die zelf uit te printen, in een envelop met postzegel te doen en in de brievenbus te gooien, kan dat ook? Ja, dat kan!

Op de website www.wingmail.nl kun je direct een brief typen en deze door WingMail laten versturen als "echte" post. WingMail print de brief uit, doet 'm in een enveloppe met verzendadres en jouw afzendadres, plakt er een postzegel op en doet 'm op de bus.

Ik was erg benieuwd naar deze service en heb van de week een test-brief naar mezelf gestuurd. Als je de brief vóór 15.00 uur aanmaakt, wordt die dezelfde dag nog verzonden. De testbrief kwam de volgende dag keurig in de brievenbus.

Je moet je eerst registreren om een brief te kunnen versturen met WingMail. Je kunt per brief afrekenen, of een WingMail-tegoed kopen om meerdere brieven te versturen. Dat laatste is iets voordeliger. Op de website kun je makkelijk het afzendadres instellen (standaard jouw adres bij registratie) en het adres van de ontvanger intypen. Een adressenbestand aanmaken is ook mogelijk, als je naar bepaalde personen vaker een brief gaat versturen (denk aan facturen van je bedrijf).

Een handige functie is het uploaden van de brief via een .doc of .pdf bestand dat je eerst hebt aangemaakt. Zo heb je ook een kopie voor je eigen archief. De brief wordt overigens op een kleurenprinter uitgeprint, dus je kunt ook afbeeldingen en tekstkleur in je brief gebruiken. Tenslotte is het mogelijk op een afbeelding (denk aan het bedrijfslogo) links boven op de envelop af te laten drukken. Zo ziet je post er nog leuker of professioneler uit!

WingMail is ermee gestopt. Een alternatief dat op dezelfde manier werkt is Easy2Post

24-07-2009

Now what might you ask, is a 'Trendmonger'. Well a trendmonger is a person who dreams up a trend. (FZ)