Stammeshaus.com

[Vorige]   [Handig!]  [Volgende]   rss-icoon1.png

Gebruik Tabs in de browser

Met de meeste browsers, zoals Internet Explorer, Firefox, Safari, of Google Chrome kun je Tabs gebruiken om verschillende websites en webpagina's te openen. Tabs zijn Tabbladen boven het browserscherm. Veel mensen openen een nieuwe webspagina of website nog steeds door opnieuw een browserscherm te openen. Als je meerdere websites open hebt staan, raak je het overzicht kwijt. Het gebruik van Tabbladen is de oplossing.

Boven het browser scherm verschijnen de Tabs. Af hankelijk van de instelling van de browser zijn de Tabs altijd zichtbaar, d.w.z. ook als je maar 1 webpagina of website aan het bekijken bent.

Open een nieuw, leeg Tabblad door op Ctrl-T te klikken (sneltoets) of via Bestand - Nieuw Tabblad. Door met de rechtermuisknop op een link te klikken en te kiezen voor 'openen in nieuw Tabblad' open je een webpagina of website in een nieuw Tabblad. Dit kan ook door op een link te klikken terwijl je de Ctrl-toets ingedrukt houdt (geldt ook voor Bladwijzers).

De geopende Tabbladen staan boven het browserscherm zichtbaar, als ze dat nog niet waren. Zo kun je meerdere Tabs met webpagina's of websites open laten staan en een goed overzicht houden.

Je kunt een Tabblad sluiten door op het kruisje van het Tabblad te klikken, of door op Ctrl-W te klikken (sneltoets). Tabbladen die al gesloten zijn kun je terugroepen door met de rechter-muisknop op de Tabbalk te klikken en te kiezen voor 'Tabblad sluiten ongedaan maken'. Dit geldt voor meerdere gesloten Tabbladen, in de volgorde waarin je ze hebt gesloten (laatst gesloten opent eerst).

Een alternatieve methode om Tabbladen te openen of te sluiten is met de middelste Muisknop (dat is het scroll-wieltje). Klik met de middelste muisknop op een link om die in een nieuw Tabblad te openen. Sluit het tabblad door op de Tab te klikken met het middelste wieltje.

22-07-2009

Now what might you ask, is a 'Trendmonger'. Well a trendmonger is a person who dreams up a trend. (FZ)