Stammeshaus.com

[Vorige]   [Handig!]  [Volgende]   rss-icoon1.png

Electronische kaartenbak

Eindelijk een overzichtelijk en makkelijk programma om alle adressen, privé en/of zakelijk te registreren in je computer: Easy Rolodex is de oplossing.

Vroeger gebruikte ik altijd een (kopie van) PerfectView voor mijn adressengids, maar dat is uitgegroeid tot een krachtig en groot CRM programma. Prima als je een ledenadministratie moet opzetten, of voor Customer Relations van een bedrijf, maar te groot (en te duur) voor thuis gebruik of voor een klein bedrijf.

Er zijn natuurlijk verschillende andere oplossingen voorhanden, zoals adressenbeheer in Outlook, maar makkelijk werkt het allemaal niet. Ook kun je een eenvoudige adressenlijst bijhouden in een spreadsheet, waarmee je via samenvoegen etiketten kunt maken, maar dat is ook niet echt handig. OpenOffice.org biedt uitgebreide database oplossingen, maar dat kost tijd enn moeite om het onder de knie te krijgen.

Een tijd terug vond ik de oplossing: Easy Rolodex. Het programma, dat volledig Nederlands is, biedt wat het wil zijn: een makkelijke en direct te gebruiken kaartenbak voor alle adressen. Je kunt verschillende kaartenbakken aanleggen en daarin verschillende selecties maken, om standaard etiketten te printen. Het is niet gratis, maar voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.

Ik gebruik zelf de server-versie, waarop max. 5 gebruikers kunnen inloggen. De kaartenbak is dan dus toegankelijk voor alle computers die op mijn thuisnetwerk zijn aangesloten. En... de etiketten voor kerstkaarten zijn bij ons thuis in 5 minuten klaar!

www.easyrolodex.nl
Het programma is gemaakt door Gijs Woerdekom

14-01-2009

Now what might you ask, is a 'Trendmonger'. Well a trendmonger is a person who dreams up a trend. (FZ)