Stammeshaus.com

[Vorige]   [Handig!]  [Volgende]   rss-icoon1.png

Snel eigen website met Google sites

Heb je snel een eigen website nodig? In een mum van tijd kun he via Google Sites een eigen website maken. Meld je aan (met je Google account) via sites.google.com. Kies eerst een korte naam voor je website, in het voorbeeld: 'stammeshaus'. De website is dan straks vindbaar op het URL http://sites.google.com/site/stammeshaus/. Als je dit geen goede URL vindt kun je dit uiteraard koppelen aan een echte eigen domeinnaam. Vraag een domeinnaam aan bij een hosting-provider en forward de domeinnaam naar de Google site URL (Google heeft hier ook een speciale service voor).

Het maken van de website is een fluitje van een cent en je hoeft helemaal geen technische html-kennis te hebben. Je kunt makkelijk webpagina's aanmaken die direct in het navigatiemenu worden gezet.

Ook de vormgeving van de website is snel en makkelijk aan te passen. je kunt kiezen uit verschillende thema's, maar ook zelf kleuren kiezen en de indeling aanpassen. Er zijn verschillende mogelijkheden om afbeeldingen of documenten toe te voegen, uiteraard allemaal gekoppeld aan andere Google toepassingen. Ook editen met HTML code is uiteraard mogelijk.

De website is direct online, maar je kunt er ook voor kiezen de website nog enige tijd verborgen te houden. Je kunt specifieke mensen toegang geven tot de website of ze zelfs rechten geven om bijdragen te leveren aan de website. Zo kun je makkelijk een groepswebsite of projectwebsite maken.

Voorbeeld: http://sites.google.com/site/stammeshaus/

31-12-2008

Now what might you ask, is a 'Trendmonger'. Well a trendmonger is a person who dreams up a trend. (FZ)