Stammeshaus.com

[Vorige]   [Handig!]  [Volgende]   rss-icoon1.png

Webpagina of website opslaan

Als je een presentatie moet geven wil je daarbij soms een webpagina laten zien, maar je hebt niet altijd een internet verbinding. Dan is het handig om een webpagina op je computer op te slaan. De meeste browsers hebben de mogelijkheid om webpagina's als html op te slaan, maar dan worden alle onderdelen van de webpagina apart opgeslagen. In Internet Explorer kun je de webpagina ook als 1 bestand met de extensie .mht opslaan.

Klik in Internet Explorer op Pagina - Opslaan als - en selecteer .mht bestand. De webpagina wordt nu opgeslagen als een zgn. webarchiefbestand. Alle onderdelen van de webpagina staan in het ene .mht bestand. Dit kun je gewoon in je browser openen. Je kunt het ook in andere programma's openen zoals Word of Powerpoint.

Het werkt niet in Firefox, maar hiervoor kun je de UnMHT extensie downloaden: www.unmht.org (zoek de Engelse pagina's).

Maar soms wil je niet één maar meerdere webpagina's van een website laten zien, zonder dat je een internetverbinding hebt. Dan kun je de complete website opslaan met www.httrack.com. Dit open source programma maakt een complete kopie van de website die je wilt opslaan. Alle onderdelen van die website worden opgeslagen en de links werken ook alsof je op internet bent. Ook interessant om websites te archiveren.

Meer informatie over .mht bestandsformaat: http://en.wikipedia.org/wiki/MHTML

26-10-2008

Now what might you ask, is a 'Trendmonger'. Well a trendmonger is a person who dreams up a trend. (FZ)