Stammeshaus.com

[Vorige]   [Handig!]  [Volgende]   rss-icoon1.png

Meer tips voor efficientie

Een tijdje terug heb ik gewezen op een digitaal artikel over Lifehacking dat ik op de website www.lifehacking.nl had gevonden. De club achter deze website heeft nu een boek uitgebracht, van de (Amerikaanse) auteur van de website www.lifehacker.com, met de titel 'Upgrade Your Life'.

Waar gaat het over?
'De term life hack verwijst naar onconventioneel gebruik van ICT en andere simpele hulpmiddelen die je helpen om te gaan met overvloed aan informatie. Gaandeweg verbreedde zich de betekenis, totdat alles dat op een slimme onconventionele manier een probleem oplost een life hack genoemd werd.'
Zie verder: http://nl.wikipedia.org/wiki/Life_hack

Het boek staat vol met handige tips en truuks, soms met gebruikmaking van software, maar soms ook niet, om dingen sneller en prettiger gedaan te krijgen. Je hoeft geen WizzKid of computernerd te zijn om dit te lezen, nee juist niet, zou ik zeggen.

Upgrade Your Life - Index
1 Baas over uw e-mail
2 Gegevens ordenen
3 Uzelf verleiden dingen te doen
4 Maak uw hoofd leegt
5 Scherm uw aandacht af
6 Stroomlijn vaak voorkomende taken
7 Terugkerende taken automatiseren
8 Altijd je data bij de hand
9 Verover het web
10 Verbeter je computer- overlevingstechnieken
11 Meerdere computers beheren

Het boek is verkrijgbaar in de winkel, maar ook gratis als PDF: www.lifehacking.nl/upgradeyourlife

Veel plezier ermee!

14-10-2008

Now what might you ask, is a 'Trendmonger'. Well a trendmonger is a person who dreams up a trend. (FZ)