Stammeshaus.com

[Vorige]   [Handig!]  [Volgende]   rss-icoon1.png

Klusjes plannen met Google Agenda

Ik werk aan veel verschillende projecten tegelijk en beheer een fiks aantal websites. Dan komt het nogal eens voor dat men bijvoorbeeld vraagt: 'Zou je deze tekst volgende week donderdag op die en die website kunnen zetten'. Graag gedaan zeg ik dan, maar het klusje is lastig te onthouden. Een geel stickertje plakken op mijn beeldscherm, zoals veel mensen doen, helpt niet, want ik zit op verschillende werkplekken. Ook andere 'handige' programmaatjes op de computer installeren vallen dus af. Wat ik wel steevast heb aanstaan is mijn Gmail.

In Gmail kun je berichten aangeven met een sterretje, of er een label aan plakken. Zo kun je niet alleen je berichten indelen, maar met een sterretje een soort 'To Do' lijstje bijhouden. Nadeel is echter, dat de berichten langzamerhand naar onderen schuiven naarmate ze ouder worden en dus ook de sterretjes en labels uit het zicht raken.

De oplossing zit echter in de Google Agenda. Maak een afspraak aan in jouw Google Agenda en geef op dat je hiervoor een herinnering wilt ontvangen. Dat kan met een pop-up melding in de agenda zelf, maar ook met een e-mail! Op de dag dat je een bepaald klusje moet doen, krijg je een e-mail toegezonden van de Google Agenda. Je kunt aangeven op welk tijdstip dit moet gebeuren (b.v. 10 minuten van te voren). Dit bericht komt op die dag bovenaan in je Gmail lijst te staan en met een sterretje kun je het weer als 'To Do' aangeven. ben je er niet aan toegekomen, of werd het uitgesteld, dan maak je een nieuw 'To Do' item aan in je Google Agenda, met een nieuwe herinnering.

Je kunt verschillende Google Agenda's bijhouden, en die elk een eigen kleur geven, zodat je deze 'To Do' meldingen kunt onderscheiden van je gewone agendaitems en afspraken.

18-07-2008

Now what might you ask, is a 'Trendmonger'. Well a trendmonger is a person who dreams up a trend. (FZ)