Stammeshaus.com

[Vorige]   [Handig!]  [Volgende]   rss-icoon1.png

Geen onnodige bijlagen

Veel mensen versturen e-mailberichten waarbij het werkelijke bericht in een bijlage wordt verstuurd, Dat is lastig voor de ontvanger en eigenlijk ook heel omslachtig voor de schrijver van het bericht zelf.

Het komt omdat men de gewoonte heeft om een tekst in Word (of een andre tekstverwerkingsprogramma) te schrijven. Maar waarom schrijf je het bericht niet gewoon in het e-mailprogramma? De ontvanger kan het dan direct lezen en ook direct reageren op het bericht.

Het versturen van een bericht als bijlage heeft meer nadelen: het bericht met bijlage is vaak groter (zwaarder) en er kan makkelijker (zonder dat je dat zelf weet) een virus worden meegezonden. Het versturen van een tekst als bijlage is alleen nuttig als het een apart document betreft. En dan is het in veel gevallen beter om er eerst een pdf-document van te maken.

Nog beter is e-mail te versturen zoals e-mail bedoeld is: als platte tekst. Dit neemt weinig ruimte in beslag, waardoor het bericht snel op de plaats van bestemming komt en door alle ontvangers met elk programma goed en makkelijk te lezen is.

07-04-2008

Now what might you ask, is a 'Trendmonger'. Well a trendmonger is a person who dreams up a trend. (FZ)