Stammeshaus.com

[Vorige]   [Handig!]  [Volgende]   rss-icoon1.png

Online opslagruimte

Bijna iedereen heeft wel eens bepaalde documenten of bestanden op verschillende plekken nodig. Bijvoorbeeld een tekst waar je op verschillende plekken aan werkt, of een pdf die je thuis ook nog wilt bekijken. Je kunt die naar jezelf mailen, zodat je het bestand met webmail (b.v. Gmail) kunt downloaden, maar als dat vaker gebeurt, ben je al gauw verschillende versies meerdere keren heen en weer aan het mailen. Niet echt handig dus.

Op verschillende plekken op het internet wordt online opslagruimte aangeboden, waar je jouw bestanden kunt plaatsen, meestal met een flinke berg reklame omlijst, of met een berg Spam als je je e-mailadres eenmaal hebt opgegeven. Maar er zijn ook andere mogelijkheden: zoals de Dropboks.

Op www.dropboks.com kun je makkelijk met je e-mailadres en een wachtwoord een opslagruimte aanmaken, waar je makkelijk en snel bestanden kunt uploaden, die je overal kunt gebruiken. Dropboks is snel, eenvoudig en makkelijk, en helemaal gratis. Er zit geen abonnement of reklame aan vast.

Ikzelf heb meerdere Dropboksen aangemaakt. Eentje voor prive-bestanden en eentje om bestanden met anderen uit te wisselen. Gebruik voor dat laatste een apart e-mailadres en een wachtwoord dat je aan anderen kunt geven. Zo kun je makkelijk foto's of documenten met anderen delen.

28-03-2008

Now what might you ask, is a 'Trendmonger'. Well a trendmonger is a person who dreams up a trend. (FZ)