Stammeshaus.com

 [Handig!]  [Volgende]   rss-icoon1.png

Google Gmail ook voor de professioneel

Ik gebruik al een paar jaar Google mail voor mijn e-mail Vroeger was ik wantrouwig over gratis webmail diensten, maar Google mail biedt zoveel voordelen, dat ik er helemaal voor ga!

Je kunt via www.gmail.com altijd en overal bij je e-mail en Gmail biedt ruim voldoende opslagruimte om alle berichten te ontvangen, ook b.v. met flinke series foto's als bijlagen. Bovendien zit er in Gmail de beste anti-spam en anti-virussoftware.

Je kunt Gmail ook professioneel gebruiken met een e-mailadres op een eigen domeinnaam, zoals mijnnaam@stammeshaus.com. Allereerst moet je je Gmail adres (b.v. mijnnaam@gmail.com) koppelen aan je e-mailadres. Op het account van je eigen e-mailadres moet je alle e-mail forwarden (doorsturen) naar je Gmail adres. Nu komen alle e-mailberichten in de Gmail box terecht.

In Gmail kun je vervolgens via Instellingen - Accounts het eigen e-mailadres instellen als afzender. Nadat een account is aangemaakt wordt er een e-mail verzonden om het opgegeven eigen e-mailadres te verifieren. Dit bericht komt dan natuurlijk ook weer in je Gmail box terecht. Volg de instructies in het bericht dat je ontvangt.

Je kunt vanaf nu kiezen met welke afzender je wilt beantwoorden. Gmail verstuurt de mail dat 'namens' je eigen e-mailadres. Je kunt nu met Gmail dus overal je e-mail lezen, maar ook versturen!

Je kunt meerdere accounts aanmaken in Gmail zodat je alle e-mail van verschillende (professionele of persoonlijke) e-mailadressen op 1 plek in de Gmail box ontvangt. Met filters kun je aan verschillende berichten een Label hangen, zodat je direct kunt zien waar het bericht bij hoort.

Tenslotte: als je je e-mail liever ook thuis (of op de werkplek) in een eigen e-mailprogramma (b.vc. Outlook) wilt hebben, kun je de e-mail van je Gmailaccount downloaden met het POP protocol. Dat klinkt moeilijker dan het is. Het POP (Post Office Porotocol) protocol is de gebruikelijke manier om e-mail binnen te halen. Volg de instructies bij de Instellingen van Gmail. Je hebt dan een archief van je e-mail op je eigen computer en altijd toegang tot je e-mailberichten via Gmail.

Bekijk de instellingen van Gmail voor meer mogelijkheden met je Gmail account. Je Gmail account geeft overigens ook direct toegang tot andere Google diensten.

28-03-2008

Now what might you ask, is a 'Trendmonger'. Well a trendmonger is a person who dreams up a trend. (FZ)