Twee weken naar Cuba

Op 16 januari vertrokken we voor twee weken naar Cuba. Hoewel we twee weken in een hotel in Havana verbleven was de reis ook een soort familiebezoek. Neef Ary verblijft al 10 jaar in de wintermaanden op Cuba en heeft een Cubaanse vriendin, Magaly. We hebben Magaly eerder ontmoet bij ons thuis in Rotterdam en we zijn meermalen van harte uitgenodigd.

Tijdens de Cuba vakantie trekken we dus een beetje op met neef Ary, die ons veel wetenswaardigheden over Cuba kan vertellen. En we gaan een paar maal op bezoek bij Magaly en haar moeder, waar we steevast worden onthaald met een feestmaal.

Tijdens ons verblijf vindt in Rio de Janeiro een bijeenkomst van de Mercosul plaats. Deze vergadering van Zuid-Amerikaanse landen die zich gezamelijk af willen zetten tegen de overmacht van de V.S. wordt met name door Hugo Chávez gebruikt om flink van leer te trekken tegen de V.S. We kunnen de toespreken LIVE volgen op de Venezolaanse TV die hier te ontvangen is. Ook de nieuwe Bolivaanse president Evo Morales doet een duit in het zakje. Chávez leest tijdens een toespraak tot het parlement van de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro een brief voor van Fidel Castro, waarin astro schrijft dat hij aan de beterende hand is. Een paar dagen later, als we op het vliegveld zitten te wachten op ons vliegtuig, verschijnt Castro (zichtbaar beter) opeens samen met Chávez op de Cubaanse TV.

Klik voor vergroting Klik voor vergroting Klik voor vergroting
Klik voor vergroting Klik voor vergroting Klik voor vergroting
Klik voor vergroting Klik voor vergroting Klik voor vergroting
 
Advertenties

dutchnews.nl