Stammeshaus.com

Webprojecten gerealiseerd door Stammeshaus.com

Stammeshaus.com bouwt websites die eenvoud uitstralen en makkelijk te beheren zijn. Meer informatie...

Dutch News
Dutchnews.nl is een Engelstalige website met nieuws uit Nederland. Deze website is het initiatief van een groep gerenommeerde Engelstalige journalisten die in Nederland wonen. Het is een zeer complete nieuwswebsite met de mogelijkheid voor bezoekers om zich te abonneren op de nieuwsbrief die elke werkdag wordt verzonden. De website gebruikt Movable Type als content management systeem met Dadamail voor de mailinglist naar bijna 11.000 abonnee's. DutchNews.nl is inmiddels uitgegroeid tot de beste Engelstalige nieuwswebsite in Nederland met zo'n 13.000 bezoekers per dag en heeft ruim 22.000 artikelen in haar archief.
[Surf naar deze website]

rudyandhisfascinators.nl
Rudy Lentze is meesterlijke gitarist en songschrijver uit het noorden van Nederland met een Indo achtergrond. Zijn CD Rudymentary uit 2010 werd alom geprezen. Tijd voor een website dus. De website geeft alle onderdelen weer van het muzikantenbestaan met een sterk accent op de muziek. Via een handig script worden alle mp3-links (maar ook YouTube video's) afgespreeld met de ge´ntegreerde Yahoo player. Beheer gaat met Movable Type versie 4.
[Surf naar deze website]

jeannestammeshaus.nl
Een website als een visitekaartje. Om jezelf goed op internet te presenteren is een LinkedIn account een must. Maar een eigen persoonlijke website, die er uitziet en functioneert als een visitekaartje completeert je persoonlijke presentatie op internet. De website wordt beheerd met Movable Type CMS. En.... het ontwerp is hetzelfde als het papieren visitekaartje.
[Surf naar deze website]

Poelstrabegeleiding.nl
Gaele Poelstra is onderwijskundige en specialiseert zich in het bijspijkeren van taal en rekenen van (aankomend) PABO studenten. De website is eenvoudig van opzet met een directe jonge uitstraling.
[Surf naar deze website]

Robertsonkerr.com
RobertsonKerr is een communicatie- en fotobedrijf in Amsterdam dat het ontwerpen van spraakmakende campagnes combineert met pakkende fotografie. De website Robertsonkerr.com heeft een heel duidelijk eigen karakter en werd ontworpen door Andrew Kerr. Het ontwerp werd vertaald naar een web-ontwerp en gerealiseerd door Stammeshaus.com met een heldere Fotografie portfolio.
[Surf naar deze website]

Aadmeijer.nl Beeldblog
Franscé Verdeuzeldonk is mediastrateeg. Zij werkte onder andere voor Greenpeace en Nuon en werkt nu zelfstandig. De uitstraling van haar website sluit nauw aan op haar huisstijl. Er is vooral gewerkt aan de presentatie van de website in verschillende browsers en in verschillende schermresoluties, waardoor de website altijd optimaal wordt weergegeven.
[Gebouwde website niet meer online]

Herauten van het publieke domein
Herauten van het publiek belang is de titel van een boek van onderzoeksjournalist Jaap T. Nienhuis. De website is meer dan een ondersteuning voor het boek, want biedt plaats aan weblog en column mogelijkheden. De website is gerealiseerd met Movable Type. .
[Surf naar deze website]

Mathenesserlaan.nl
De Mathenesserlaan is een lange straat die vanuit het Centrum van Rotterdam naar Delfshaven loopt. Ab Stammeshaus registreerde de domeinnaam Mathenesserlaan.nl en bouwde een straatwebsite dat wil fungeren als webportaal voor bewoners en bedrijven.
[Surf naar deze website]

HetNieuweWesten.nl
Het Nieuwe Westen is een bewonersorganisatie in de deelgemeente Rotterdam Delfshaven. Hier werd het Opzoomeren uitgevonden! De domeinnaam werd al enkele jaren geleden geregistreerd, maar de site bleef lange tijd leeg. Stammeshaus.com bouwde de website met gebruikmaking van Movable Type waarmee de medewerkers van de bewonersorganisatie zelf, zonder al te veel technische kennis, de site kunnen onderhouden met onder meer nieuwsberichten en een buurt/wijk-agenda.
[Surf naar deze website]

claesdevrieselaan.nl
De Claes de Vrieselaan in Rotterdam heeft nu een eigen website voor activiteiten van actieve bewoners. De website is geheel opgezet in CMS Made Simple, een zeer compleet open source systeem. Uiteraard kunnen de bewoners van deze laan de website helemaal zelf beheren: 'voor en door bewoners' is het motto.
[Surf naar deze website]

N.A.S. Woningverhuur.nl
N.A.S. Woningverhuur is een verhuur en verkoop-makelaar in Rotterdam. De website is gemaakt met CMSimple content Management zodat men zelf de website kan onderhouden zonder specifieke (technische) kennis.
[Surf naar deze website]

JYO.nl
JYO.nl is de website van Josette van Leeuwen. Zij is gespecialiseerd Yoga lerares voor (ex)kankerpatienten. Het design van haar website was kant en klaar, maar kon niet online worden gezet door beperkte kennis en ervaring. Stammeshaus.com implementeerde het oorspronkelijke ontwerp met een zeer eenvoudig content-management applicatie, waarnee Josette zelf de teksten kan beheren, zonder technische romplslomp. Doeltreffend en practisch.
[Gebouwde website niet meer online]

choupinette.nl
'Choupinette' is een Franse koosnaamp voor je liefje en is de bedrijfsnaam van gastvrouwe Mathilde Rousseau. Door Choupinette kun je je complete feest of evenement laten organiseren. De website is simpel, klein, maar fijn en heeft een uitstraling waar Mathilde heel specifiek over was.
[Surf naar deze website]

stichtingsaranederland.nl
De stichting Sara Nederland werd opgericht door Yoga lerares Josette van Leeuwen en zet zich in voor E-Healing door middel van E-Yoga. De website maakt handig gebruik van Movable Type als content management. Uiteraard sluit de vormgeving compleet aan op de huisstijl die door de vormgever werd ontwikkeld.
[Gebouwde website niet meer online]

vogelvrijefietser.nl
De Vogelvrije Fietser is het tweemaandelijks magazine van de Fietsersbond en wordt als ledenblad verzonden aan alle 35.000 leden. Bij mijn aantreden als Webmaster van de Fietsersbond in de zomer van 2007 was er nog geen eigen website voor het blad. De site maakt gebruik van Movable Type.
[Gebouwde website niet meer online]

octophoron.com
"Charlotte de Vries Lentsch, Master of History, is a consultant and coach on global leadership." Octophoron is de naam van haar bedrijf en bij het ontwerp van de website is gekozen voor een bijzondere uitstraling met gebruik van een bijzonder schilderij als eyecatcher. Op den duur moet de website worden opgezet in meerdere talen.
[Gebouwde website niet meer online]

juristentaal.com
Jurist en Taal is een initiatief voor Taal en communicatie. De eenvouding website is in zeer korte tijd gerealiseerd op basis van het ontwerp van Nanette Hoogslag. De webopmaak houdt rekening met verschillende breedte's van browservensters.
[Surf naar deze website]

Lopende projecten:
  gezusterstoop.nl
Deze website is ook te vinden onder de domeinnaam lampekappenatelier.nl. De website heeft de uitstraling van een ambachtelijk atelier en toont door middel van de 'lightbox'-fotobalk zowel verschillende producten als het restauratieproces van lampekappen. De 'lightbox' zorgt voor een zeer bezoekersvriendelijke fotopresentatie. De foto's en bijschriften alsook de teksten op de webpagina's kunnen worden beheerd met Movable Type CMS. Er is ook een eenvoudige doch doeltreffende webwinkel in voorbereiding.
[Surf naar deze website]

needser.nl
NEEDSer staat voor Native-English Editing Service. Deze website gemaakt voor de van oorsprong Nieuw Zeelandse editor Ragini Werner moest een strakke, simpele uitstraling krijgen. Ze zegt het zels zo: "Mijn vrienden- en collegakring is zeer onder de indruk van de new look van needser.nl Typische opmerking: 'superstrakke site; ziet er heel mooi uit!' Dus, als ik de boodschap nog niet goed overgebracht heb: Pet af, mijnheer Stammeshaus voor het maken van een geweldige website!". De website wordt geheel beheerd met het Movable Type CMS.
[Surf naar deze website]

grensgeluiden.nl
Grensgeluiden is een wekelijks radioprogramma over kunst en cultuur op Stadsradio Breda. Doordat StadsRTV Breda zijn uitzendlicentie heeft verloren, is het programma nu online te beluisteren via de eigen website grensgeluiden.nl. De programma's zijn semi-streaming af te spelen op de website; zowel op de PC als op mobiele apparaten. De website wordt geheel beheerd met het Movable Type CMS.
[Surf naar deze website]

Gite Landes de Gascogne
Website in 4 talen voor de verhuur van een vakantiehuis in natuurgebied Les Landes in Zuid-Frankrijk. De informatie is beschikbaar in 4 talen en wordt beheerd met Movable Type CMS.
[Surf naar deze website]

Tekst en Verder
Eenvoudige en doeltreffende website voor Emily van de Vijver die als ZZP'er snel en makkelijk haar visitekaartje op het internet wil presenteren en goed vindbaar wil zijn. Het logo is een ontwerp zus Merike van de Vijver en de website wordt beheerd met Movable Type CMS.
[Surf naar deze website]

U2Media.org
Abi Daruvalla is een Engelse Journalist en Media Trainer met ruim 20 jaar ervaring. De website van haar bedrijf U2Media is een uitgekiende bedrijfspresentatie in een heldere vormgeving. De website is gemaakt in pure HTML.
[Surf naar deze website]

Stadstuintjes.nl
Stadstuintjes.nl is een website voor een hoveniersbedrijf in Amsterdam. Zij toveren zelfs een klein balkonnetje of een donkere achtertuin om in een oase in de stadsjungle.
[Surf naar deze website]

inmediation.com
Mediator Ries Maaswinkel wilde een website met een sterke uitstraling gebaseerd op een eigen ontwerp. Het vertalen van dat ontwerp naar een uitgebreide website in drie talen werd tot tevredenheid uitgevoerd door Stammeshaus.com. De website is vindbaar via drie domeinnamen: inmediation.com, inmediation.nl en inmediation.de.
[Surf naar deze website]

vissercoaching.nl
Jeanet Visser is coach en doet interim-management en supervisie. Haar website moest hetder en duidelijk weergeven wat haar werk is en wie zij is. Door een heldere menustructuur en een krachtige beelduitstraling is de website zeer overzichtelijk en helder.
[Surf naar deze website]

AnsZwerver.nl
Ans Zwerver is politica voor GroenLinks. Zij zat acht jaar in de Eerste Kamer en was lid van de Raad van Europa. In haar Zwerver's dagboek doet zij verslag van haar vele internationale contacten en reizen. De site maakt gebruik van Movable Type voor het dagboek en de agenda.
[Surf naar deze website]

Rajanka.com
Rajanka.com is de website van een guesthouse op Sri Lanka dat wordt gerund door Anka en Rajah. De website is geheel tweetalig en bezoekers kunnen online een reservering maken..
[Gebouwde website niet meer online]

Fotokrool.nl
De Amsterdamse fotograaf Carool van der Hagen had een website waarover hij niet tevreden was. Op basis van het bestaande ontwerp (foto's en tekst op een zwarte achtergrond) is de website door Stammeshaus.com helemaal opnieuw gebouwd. Met name het portfolio-gedeelte, waar de fotograaf zijn werk presenteert is zeer geslaagd.
[Surf naar deze website]

Levedegrotestad.nl
"Leve de Grote Stad!", riep Herman Meijer uit in een gedicht tijdens de kandidatencampagne voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks in 1995. Herman werd geen lijsttrekker, maar was tot 2002 raadslid en wethouder in het Rotterdamse college en daarna voorzitter van de partij. Op Levedegrotestad.nl zijn zijn bijdragen en toespraken voor verschillende gelegenheden te lezen.
[Surf naar deze website]

huismus.net
Huismus.net is een persoonlijke website van Emily en Hugo met als leidraad de vier zintuigen horen, zien, voelen en proeven. Via een content management systeem kunnen zij zelf items in deze vier categorieën aan de site toevoegen. De website is gebaseerd op een eigen schetsontwerp en wordt geheel beheerde met Movable Type CMS, inclusief de handige podcast plugin voor het afspelen van mp3.
[Surf naar deze website]

Martin Pot Interiors
Website van interieur-ontwerper Martin Pot. Met deze website presenteert Martin niet alleen zijn ontwerpen, hij beoogt ook een platform voor ontwerpers te presenteren. Met een weblog, weblinks, columns, etc. Uiteraard gebruikt deze website Movable Type, ideaal voor dit soort ainteractieve websites.
[Surf naar deze website]

Recyclingnetwerk
Website van het Recyclingnetwerk, waarin verschillende milieuorgansiaties samenwerken. De website heeft statische en dynamische pagina's die door de netwerkmedewerkers zelf kunnen worden beheerd via een Movable Type installatie.
[Surf naar deze website]

ITANT website
De organisatie voor Transpersoonlijke Associaties had een eenvoudige website en had behoefte aan een nieuw dynamisch ontwerp met content management achter de schermen. Beide werden gerealiseerd. Het ontwerp heeft een uitspraling sie bij ITANT past en content management werd toegepast in de vorm van het complete CMS systeem Movable Type.
[Gebouwde website niet meer online]

gelukkig.nu
Gelukkig.nu is de website van Arlette Neuteboom. Zij is rebalancer in opleiding en heeft een praktijk voor massage therapie. Het ontwerp voor de website was kant en klaar. Stammeshaus.com heeft gezorgd voor de realisatie op het web.
[Surf naar deze website]

klankmaat.nl
Klankmaat gaat over geluid. Nanny Roed Lauridsen geeft trainingen en workshops over geluid. Op Klankmaat.nl houdt zij een bijzonder weblog bij: Het geluid van de Dag. De website maakt gebruik van Movable Type als CMS. Het ontwerp is van de hand van Nanette Hoogslag en door Stammeshaus.com vertaald naar het web.
[Surf naar deze website]

Persoonlijke projecten:

Wil je meer weten over de websites die worden gemaakt door Stammeshaus.com, neem dan contact op via het contactformulier op de website

Now what might you ask, is a 'Trendmonger'. Well a trendmonger is a person who dreams up a trend. (FZ)