Ab's postings enzo

[Vorige]   [Home]  [Volgende]

Spangas en de San Francisco punk-rock scene in 1980

Spangas is een TV soap voor jongeren/scholieren waarin we de belevenissen volgen van de scholieren van het Spangalis college. Het is een echte soap met de nodige drama á lá GTST, maar dan in een scholieren-setting.

Bij een scène over de schoolband viel mijn oog op een paar LP-hoezen die decoratief aan de muur hangen. Kijk maar in deze screenshot van Spangas aflevering (seizoen 4, 9 maart 2011) waarin Eman, Rudolf en Katou aan het jammen zijn met de schoolband en Katou ontdekt dat haar schrijfboekje weg is. [Bekijk de uitzending]

Screenshots Spangas


Spangas website

alive_rock_city.jpgAlive Rock City
De bewuste LP is getiteld 'Alive Rock City' en is een compilatiealbum van verschillende Punk en Rock groepen uit San Francisco in 1980. De bands zijn LIVE opgenomen in oktober van dat jaar in de Rock City club.

Ik herkende de LP-hoes direct omdat ik de bewuste LP in mijn bezit heb. Mijn vriend Chris, die in die tijd in San Francisco woonde, heeft me de LP toegestuurd, omdat zijn band UltraSheen er op voorkomt. Chris speelt drums (en dat is te horen ook). Verder zijn op de LP te beluisteren, de bands Lifters, Two Tones, Elements of Style, JJ180, Imposters, Dickheads en Ace & The Eights. Download het inlegvel van de LP met meer informatie (pdf).

Andere bands uit de SF punk-rock scene rond 1980 zijn de Dead Kennedy's en de cult-underground groep Tuxedomoon, die te horen zijn op een vergelijkbaar compilatiealbum 'Can You Hear Me? Music From The Deaf Club' dat werd opgenomen in San Francisco's Deaf Club. Vorig jaar ben ik in San Francisco geweest om de reünie van Club Foot te vieren, met een optreden van onder meer de Alterboys, een andere band uit dezelfde periode. Het was tevens een weerzien met mijn vriend Chris na 30 jaar. Klik hier voor een verslag van mijn Frisco bezoek in 2010

Beluister UltraSheen met het nummer Super Bad van de Alive Rock City-LP.

Nou vraag ik me nog af: hoe komt die LP-hoes in het decor van deze scholieren-soap terecht?

18 maart 2011