Ab's postings enzo

[Vorige]   [Home]  [Volgende]

Wereldpremière Poppenfilm

Rond 1969 waren mijn vriend en buurjongen Louis en ikzelf vaak op de zolder van ons ouderlijk huis te vinden. We hadden het plan opgevat om met de 8mm filmcamera van mijn vader (een opwindcamera voor dubbel 8mm film van het merk Yashica) een poppenfilm te maken. Dat heeft maaaaanden in beslag genomen. Alle beeldjes stuk voor stuk opnemen en de poppen steeds een klein stukje verder zetten. Bovendien het verhaal bedenken, het script schrijven, de poppen verzamelen (voornamelijk uit de collectie van onze zusjes), de decors maken en de props verzamelen.

Het resultaat..... hebben we nooit gezien.
De film werd ontwikkeld, maar we hadden geen projector om de film af te spelen. Nu na vele jaren is de film digitaal overgezet en heb ik het materiaal kunnen bekijken en bewerken. Slechte stukjes eruit geknipt, de tussenteksten toegevoegd en er muziek onder gezet. Ik ben heel blij om het resultaat na ruim 40 jaar te kunnen presenteren: dit is een wereldpremière.

Bekijk de film hier op YouTube

27 januari 2011