Ab's postings enzo

[Vorige]   [Home]  [Volgende]

Anton Eguiguren

In 2003 waren we op vakantie naar Baskenland. In de Bed and Breakfast Casa rural Landarte, waar we twee weken te gast waren, hing het vol met schilderijen van een kunstenaar die zijn werk ondertekende met Anton.

Click here to read this message in English

Anton Eguiguren

Anton Eguiguren

Eén van de werken van Anton vonden wij zo mooi, dat we die gekocht hebben. Het schilderij zou worden opgestuurd per post. Dat waren nog wat spannende weken, na thuiskomst, maar op een goede dag kwam toch ons schilderij uit Zumaia.

Van de schilder wisten we niet meer dan dat hij Anton heette. Tot deze week, toen we een e-mail van de zoon van Anton kregen: hij maakt een website over het werk van zijn kustzinnige vader Anton Eguiguren: www.eguiguren.net. Er is ook een Facebookpagina met werk van Anton.

Hier zie je het werk van Anton dat wij aan de muur hebben hangen, getiteld Bolos, dat vertaald wordt als 'bowling'. Nou zou ik toch zweren dat het jongleren is.... Wij noemen het schilderij 'het Jongleermeisje' en het staat voor het feit dat je maar zoveel dingen tegelijk kunt doen.

Anton Eguiguren

Anton Eguiguren

Kijk, hier is een foto van het schilderij.

anton_juggler_stammeshaus

20 januari 2011