Ab's postings enzo

[Vorige]   [Home]  [Volgende]

Zondag 12 december Zappa Radio Avond

zappaflyer2010-klein.jpgOp zondag 12 december gaan we weer een Zappa Radio Avond doen voor Stadsradio Breda. Het initiatief hiervoor werd 8 jaar geleden genomen door radiomaker René Oomen die zijn vriend Joost Houwaard overhaalde om mee te doen en samen een hele avond muziek van Frank Zappa te draaien.

In 2006 vroeg René mij om in de uitzending te komen als "wandelende Zappa encyclopedie", aangezien ik de beheerder ben van de Zappa Startpagina. Niet dat ik echt zoveel kennis van Zappa heb, maar als levenslange fan bouw je toch een zekere status op ;-)

Al lang van te voren begint de voorbereiding van de Zappa Radio Avond met een e-mailwisseling tussen René, Joost en mijzelf over blokjes met zappa-nummers, keuzes van verschillende stijlen en periode's van Zappa's muziek en de promotie. Sinds twee jaar hebben we daar een eigen website aan toegevoegd, die te vinden is op www.stammeshaus.com/zappa of via www.stadsradiobreda.nl/zappa.

René maakte ook dit jaar weer een prachtige flyer, dit maal op basis van de fantastische hoes van het album 200 Motels uit 1971. De nummers worden uitgekozen door ons drieën, maar luisteraars kunnen ook verzoeknummers indienen (via de website).

De uitzending is beschikbaar als LIVE-stream via www.stadsradiobreda.nl/zappa, waar ook andere uitzendingen van voorgaande jaren te beluisteren zijn. Klik links op de luisterpaal!

12 december 2010