Ab's postings enzo

[Vorige]   [Home]  [Volgende]

Throw the radio

Op de laatste dag van het jaar kun je bijna niet onder de hitlijstjes uitkomen. Ook dit jaar heeft Radio 2 weer flink uitgepakt met de Top 2000, die ook dit jaar weer nauwelijks verschilt van al diem andere jaren. Nieuw is dat er een nieuwe (duh!) nummer 1 is, namelijk het uit 1977 stammende Hotel Calofornia van The Eagles. Saaiheid troef: 1977 had niet veel in petto.

img121-k.png
1977 was ook het jaar dat ik met het zilvervloot spaargeld naar California vertrok om te kijken of ik daar mijn geluk kon beproeven. Afgelopen februari was ik even terug in The Golden State zoals je hebt kunnen lezen in dit weblog. Hotel California werd er in 1977 inderdaad grijs gedraaid. Op deze foto zit ik in 'mijn' Hotel California in Monterrey in 1977.

throw_the_radio.jpgEen jaar later, in Amsterdam ontmoette ik mijn vriend Chris en startten wij een bandje, dat overigens geen lang leven beschoren was. Een van de nummers die we speelden was het door Chris geschreven nummer "Don't forget about Blue", dat nog bij tijd en wijlen door mijn hoofd speelt (heb jij dat nou ook wel eens?).

Het nummer is terug te vinden op de nieuwste Primivonnatives CD Throw the Radio (Big Dr. Jr. and the Primodonnatives), die Chris me kort geleden toestuurde. De versie is wat meer up-tempo, dan die we in 1978 speelden (waar helaas geen opnames van zijn), maar het geeft een goed beeld van het album Throw the Radio.

Dus wat mij betreft mijn laatste wens voor 2010: THROW THE RADIO en luister liever naar oorspronkelijke muziek dan die ouwe grijsgedraaide platenbonzen-hits.

Kijk op de website van Vague Moon Records om de CD te bestellen of te downloaden via iTunes.

31 december 2010