Ab's postings enzo

[Vorige]   [Home]  [Volgende]

Plons: een horrorscript uit ca. 1965

Mijn vader had een filmcamera voor filmformaat dubbel-8 (16 mm film die moest worden omgedraaid en na ontwikkelen in de lengte door midden werd gesneden). Als jongens droomden wij er van om daarmee een echte film te maken. Op een grijze zondagmiddag bedachten we het volgende horrorscenario op de parkeerplaats bij de Sloterplas in Amsterdam-West:

Eerst een overzichts-shot van het meer. Hoofdpersoon komt wandelend aanlopen. Hoofdpersoon loopt naar de waterkant en verliest z'n evenwicht. Hoofdpersoon in close up met een angstige blik op z'n gezicht. Grote plons in het water. Als eindshot weer overzicht van het meer. Brrrrr.... de rillingen lopen je over het lijf!

Bekijk onderstaand het resultaat. Het beeld is niet ge-edit, om de special effects goed uit te laten komen. Geluid is door mij toegevoegd, hoewel ik me besef dat Louis dat natuurlijk als muzikant veel beter zou kunnen doen.


NB januari2017: dit filmpje blijkt te zijn gehackt..k Ga kijken wat ik eraan kan doen.
Negeer het onderstaande.. (tot nader order)
Jeanne.

Tip: vooral schermvullend bekijken.

30 december 2010